Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Bakkerij Hutten viert 1-jarig jubileum!

De bakkerij van Hutten in het Hutten Culinair Centrum in Veghel bestaat zaterdag 1 jaar! In september 2015 namen we de zorgbakkerij over van Koninklijke Kentalis. In de bakkerij werken mensen met beperkingen in horen en communiceren. Het was een enorme omschakeling voor de bakkers, vanuit het onderwijsinstituut naar een organisatie die bijna 24 uur per dag gas geeft. “Maar vanaf de eerste seconde voelden zij zich thuis. Ze gingen meteen heel enthousiast aan de slag", aldus teamleider Marco Janssen. Vanaf de opening is de bakkerij een succes en inmiddels is het assortiment flink uitgebreid en komen er naast de lekkerste worstenbroodjes en koeken nu ook saucijzenbroodjes, muffins, brownies, eierkoeken, pepernoten, speculaas en appelflappen uit de oven.

De filosofie van de bakkerij sluit naadloos aan op die van Hutten: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verdienen een even grote kans om hun talenten in te zetten in het arbeidsproces als iedereen. Wij geven hen hiermee de mogelijkheid om hun talent verder te ontwikkelen. Het bakkersteam bestaat inmiddels uit elf personen. “De tijd vliegt. Ik kan bijna niet geloven dat het één jaar geleden is dat we met ons team naar Veghel zijn gekomen. Dat was een heel bijzondere dag", zegt Marco. En hij heeft goed nieuws: uitbreiding in het team dient zich al snel aan. “Dit jaar komen er nog zo'n drie tot acht bakkers stage lopen."

Assortiment
Dagelijks wordt er flink gezwoegd in de bakkerij om te zorgen voor de lekkerste producten. In juni rolde bijvoorbeeld het honderdduizendste worstenbroodje van de band. Een mooie mijlpaal! En in augustus kwam daar de productie van saucijzenbroodjes bij. De meeste producten uit de bakkerij voldoen aan de kernwaarden van ons huislabel De Guijt, dus met minder zout, minder suiker en de betere vetten. “We blijven de komende tijd doorontwikkelen met nieuwe producten waar nog minder suikers aan worden toegevoegd. Helaas is het niet altijd mogelijk om alles helemaal biologisch te maken, bijvoorbeeld doordat er geen biologische vervangers zijn", stelt Marco.

Terug naar de roots
Koninklijke Kentalis vond in Hutten in 2015 de overnamepartner die in staat was de bakkerij door te ontwikkelen en uit te breiden. Met het overnemen van de bakkerij ging Hutten helemaal terug naar haar roots. Jan Hutten, de opa van Bob Hutten, begon in 1929 een bakkerij/kruidenierswinkel in de Molenstraat in Veghel.