Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek
Header Blog Hutten 1800x600 05 hashb20e40ea5db6e38f

Bernhoven voor derde keer meest gastvrije ziekenhuis van Nederland

Voor de derde keer mag Ziekenhuis Bernhoven in Uden zich een jaar lang het meest gastvrije ziekenhuis van Nederland noemen. Als partner van Bernhoven zagen ook wij voor de derde keer bevestigd dat we met ons gastvrijheids- en eten- en drinkenconcept echt kunnen bijdragen aan de visie op gastvrijheid van het ziekenhuis. Gastvrouw Room- & Loungeservice Hélène Coolen was bij de uitreiking: “Het was geweldig om hierbij te zijn. Wat zijn we trots op zoveel waardering voor ons allemaal. Werken voor Hutten in Bernhoven is erg dankbaar werk. De complimenten van onze patiënten geven veel voldoening!"

Bernhoven was een van de 120 zorginstellingen die dit jaar deelnam aan de audit van Gastvrijheidszorg met Sterren en behaalde als enige van de genomineerde ziekenhuizen vijf sterren. Het ziekenhuis scoorde exceptioneel hoog: beleid (97), ambiance (94), bejegening (96), eten en drinken (99), faciliteiten (92) en klantvriendelijkheid (94). De totaalscore komt uit op 95 van de honderd procent, terwijl het landelijk gemiddelde 79 procent is. Charles Janssen, Business Unit Manager Care & Cure: “Een score van 99 uit 100 procent voor ons eten en drinken, een groter compliment kunnen onze samenwerkers die dit elke dag verzorgen niet krijgen. Keer op keer worden we bevestigd dat we de juiste koers varen met onze uitgesproken visie op gastvrijheid, culinaire dienstverlening en gezonde voeding. In april 2013 introduceerden we een revolutionair eten- en drinkenconcept in Bernhoven waarbij de patiënt als gast van Bernhoven grotendeels bepaalt wanneer, waar en met wie hij wat eet. Het is ons doel om met onze Hutten-gastvrijheid en ons pure en verse eten en drinken daadwerkelijk van betekenis te zijn voor de kwetsbare medemens. We willen zo maximaal bijdragen aan het welzijn en een prettig verblijf in het ziekenhuis, zodat de patiënt beter en sneller herstelt. De basis daarvoor is vers, goed en gezond eten en drinken. Volgens de jury zijn onze maaltijden niet alleen smakelijk, maar ook stijlvol. De waardering voor ons concept zien we ook terug in het gemiddelde cijfer dat de patiënten ons geven, bij de laatste meting was dat een 8,71 (753 enquêtes).”

Intensieve samenwerking
Hutten Care & Cure wil impact maken als het gaat om een beter en gezonder leven. In Bernhoven werkt Hutten daarom al jaren intensief samen met de medisch specialisten, zoals maag-, lever- en darmspecialisten, oncologen en diëtisten. Zo werken we met MDL-arts Ingrid Gisbertz aan de doorontwikkeling van ons eten en drinken. Ook krijgen mensen met kanker in Bernhoven speciaal samengestelde hapjes die energie- en eiwitverrijkt zijn. Ze zijn ontwikkeld door productontwikkelaar Frank van Hurne van Hutten die daarbij samenwerkte met verschillende diëtisten en voedingswetenschappers verbonden aan Voeding & Kanker info. Om met elkaar na te denken over innovaties en onderzoeken op het gebied van voeding in Bernhoven werd onlangs een stuurgroep Voeding en Innovatie opgericht waarin Hutten en Bernhoven beiden participeren. Daarnaast blijft Hutten zelf de komende jaren met het open innovatienetwerk Foodsquad ook flink investeren in leefstijlprogramma's die impact maken op het voorkomen van (welvaarts)ziekten, zoals diabetes type II en het herstel van patiënten. Ook zetten we de ontwikkeling door van voeding voor speciale doelgroepen, zoals ouderen en mensen met kanker. Zo gaan we volgend jaar een intensieve samenwerking aan met Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie waar we met voeding toegevoegde waarde willen bieden aan het herstel van kinderen met kanker én bijdragen aan een zo prettig mogelijk verblijf. 

Waardering is erkenning voor iedereen
“Aan de top komen is knap, maar een titel voor de tweede keer prolongeren is des te knapper," zegt Charles Janssen. “Daarom maak ik een hele diepe buiging voor alle medewerkers van Bernhoven en onze samenwerkers die hier elke dag aan bijdragen. De waardering komt tot stand via interne beoordelingen van management, cliëntenraad, cliënten, medewerkers, vrijwilligers en familieleden en daarnaast via een bezoek door een externe auditeur en twee keer door een mystery guest. Zo'n uitgebreid onderzoek maakt deze prijs een mooie en eerlijke erkenning."

Hutten in Bernhoven
In het ziekenhuis exploiteert Hutten het gasten-, bezoekers- en personeelsrestaurant, evenals de room & lounge services voor de patiënten. Dagelijks bieden we een ‘Menu van de Chef’ en verschillende à la carte gerechten aan. Patiënten kiezen zelf wat ze willen eten met behulp van een bedside terminal, een touchscreen dat bij elk bed voorhanden is. Daarop staat alle informatie en staan foto’s van de menu’s. Ook familie mag mee-eten, dat kan op de kamer of in een van de vier lounges. Een koppeling met relevante patiëntgegevens zorgt ervoor dat alle menu’s en gerechten afgestemd zijn op de medische behandeling en het specifieke dieet van de patiënt.

Wil je meer weten over de dienstverlening van Hutten Care & Cure, neem dan contact op met Charles Janssen per mail of telefoon: 06 29003577.