Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek
Header Blog Hutten 1800x600 23 hash8aa06933fa4fb7fa

DELA gaat samenwerken met Hutten en LBG Hotels in DOMUSDELA

Coöperatie DELA gaat samenwerkingen aan met LBG Hotels uit Maastricht en Hutten. Op maandag 13 mei tekenden de partijen voor de exploitatie van het toekomstige hotel, de congresfaciliteiten en de restaurants als onderdeel van DOMUSDELA in het centrum van Eindhoven. De herontwikkeling van de Paterskerk, het voormalige Augustinianum en de Studentenkapel is in volle gang. In november dit jaar wordt DOMUSDELA geopend. Er komen twee ceremoniehuizen, vergaderzalen, een hotel, brasserie en restaurant. De tuin wordt vrij toegankelijk voor bezoekers waardoor de verbinding met de openbare ruimte natuurlijk wordt gelegd. 

Hutten is als horeca-exploitant en eventspecialist geen onbekende in Eindhoven. Zo zijn we aanwezig in het Philips Stadion, op Strijp-T en in het Evoluon. Met de exploitatie van DOMUSDELA komt daar een authentieke locatie bij. Naast de exploitatie van de brasserie en het restaurant zullen we de eventpartner zijn voor alle grote en kleine events die in het complex georganiseerd gaan worden. Directeur Bob Hutten: “We zijn erg blij met de samenwerking met DELA en LBG Hotels. Het is een belangrijke stap in de ambitie die we hebben om verder te groeien als horeca- en maatwerk eventspecialist. We krijgen door deze exploitatie de kans om elkaar maximaal te versterken, onze gasten compleet te ontzorgen en hun een bijzondere ervaring te bieden. De maatschappelijke component van DOMUSDELA spreekt ons aan. We zien veel potentie in DOMUSDELA, mede doordat Eindhoven zich goed weet te profileren als internationale trekpleister voor events.”

Bijzonder hotelconcept
Hotel Mariënhage zal uiteindelijk 80 luxe designkamers omvatten, twee restaurants en congres- en vergaderfaciliteiten. Verder is er een centraal gelegen bar, een groot terras en zijn er welness– en fitnessfaciliteiten. Een bijzonder element in het nieuwe hotel is de oude kerkmuur uit 1420. Deze kwam tevoorschijn tijdens de bouwwerkzaamheden. Rino Soeters, algemeen directeur LBG Hotels: “DOMUSDELA is als plek voor ontmoeting, verdieping en verbinding uniek in opzet. LBG Hotels verbindt zich daar graag aan. We hebben de ambitie om te groeien door nieuwe hotelconcepten te realiseren. Door nu op deze prachtige historische plek in Eindhoven aan de slag te gaan, komt een droom voor ons uit. Het is een karakteristiek complex dat goed past bij onze onderscheidende kernwaarden.” 

Midden in de samenleving
DOMUSDELA wordt een eigentijdse plek met een uiteenlopend programma voor concerten, congressen, lezingen, rouw- en trouwplechtigheden en andere ceremonies. DELA ziet al jaren dat er een sterke behoefte is aan ceremoniehuizen midden in de samenleving om belangrijke momenten in het leven, met respect voor traditie en cultuur ongeacht de geloofsovertuiging, te vieren. Door DOMUSDELA te realiseren zet DELA een rijke traditie van ontmoeting, verdieping en verbinding op een bijzondere plek voort. 

Interieurarchitect
De inrichting van het hotel wordt ontworpen door interieurarchitect Wieneke van Gemeren uit Rotterdam. Zij kijkt ook intensief mee in de look and feel van de inrichting van de restaurants en ceremoniehuizen. Zij tekende eerder voor de interieurs van Conscious Hotels en Diesel en Kuyichi concept stores. Het exterieur van het complex is ontworpen door de architecten Bert Dirrix (Diederendirrix) Arie van Rangelrooij (Architecten|en|en).

Op de foto:
Rino Soeters van LBG Hotels, Bob Hutten van Hutten en Edzo Doeve van DELA (vlnr).

Over LBG Hotels
LBG Hotels is een creatieve hotelgroep met unieke en award-winnende concepten in Maastricht, Amsterdam en binnenkort tevens Eindhoven. Overnachten bij een van de LBG Hotels staat garant voor jezelf opladen met nieuwe energie in een concept waar Fun, Guts en Social Involvement de kernwaarden zijn. Tot LBG Hotels behoren Kaboom Hotel, Townhouse Designhotel (Maastricht), Qbic Hotel (WTC Amsterdam), Hotel St. Martenslane, Mabi City Centre Hotel en The Green Elephant Hostels (opening juli 2019). Na de uitbreiding met Hotel Mariënhage in Eindhoven komt het aantal kamers op 500, verspreid over Nederland.

Over coöperatie DELA 
Circa 145 vestigingen, 2.000 medewerkers, 44.500 uitvaarten per jaar en 4 miljoen verzekerden maken coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al meer dan 80 jaar met een begrafenis of crematie, repatriëring, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen, tegen een eerlijke prijs. Het is de ambitie van coöperatie DELA dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA is een ‘Great Place to Work’, heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, het Keurmerk Uitvaartzorg, het keurmerk Privacy Waarborg en is lid van MVO Nederland en Greenleave.