Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek
Plattegrond eindhoven liggend hasha6088bad525381fe

Eropuit met Pinksteren: foodtour Eindhoven

Komend weekend kunnen we weer lekker genieten van een extra lang Pinksterweekend. Heb jij al iets gepland staan? Misschien ga je lekker naar zee of de camping? Of terrasjes hoppen in de stad? In dat geval moet je zeker eens een bezoekje brengen aan Eindhoven. Hieronder hebben we de nieuwste hippe horecaconcepten in Eindhoven voor je opgesomd. Goed om je een lekker Pinksterdagje mee te vermaken. Misschien zelfs wel een heel weekend als je niet kunt kiezen! 

1. Vershal het Veem 
Een overdekte, supercoole vershal aan het al even coole Strijp S. Kortom: in geen geval te missen. In de hal tref je verschillende ondernemers: denk aan De mannen van Deeg voor de lekkerste bammetjes van de stad zoals hun desem rookbrood uit de houtoven bijvoorbeeld. En Woeste Burgers, voor, nouja, u snapt ‘m. Die burgers worden overigens gemaakt door de luitjes achter restaurant Woest verderop in de stad, ook een aanrader. Willy Nacho voor Mexicaanse goodness, Soeppa voor, jawel, soep (lekker dat ze in Eindhoven zo duidelijk zijn) en voor een eigen gebrouwen biertje haak je aan bij Brouwerij Het Veem. Ook niet te missen: Pastryclub 2.0 met de modernere uitstraling. Allerlei heerlijkheden bij elkaar dus in het creatieve epicentrum van Eindhoven. 
Waar? Torenallee 86-02, Eindhoven. 
Wanneer? Woensdag t/m zaterdag: 10.00 - 19.00 uur. Zondag: 12.00 - 19.00 uur

2. The Happiness café 
Van dit knusse caféetje wordt je echt happy. Met een uitzicht op de typische Blob, kun je hier elke dag, de gehele dag ontbijten! Dus jouw favoriete acai bowl, biologische yoghurt met huisgemaakte granola, avo on toast of kom havermoutpap is 24/7, nouja bijna altijd, tot je beschikking. Stel als lunch je eigen salade samen aan onze saladebar of bestel een wrap of superfood tosti van het menu. Natuurlijk mag een zeer goed kopje koffie niet ontbreken en daarom gebruiken ze bonen van de lokale stadsbranderij! En het huisgemaakte bananenbrood of de vegan cupcake… zijn ook om héél happy van te worden!  
Waar?  Nieuwe Emmasingel 9. 
Wanneer? Maandag t/m vrijdag van 08:00-17:00, zaterdag van 08:00-17:30 en zondag van 09:30-17:30 uur.  

3. SNCKBR
Ha! Een bekende naam. In Amsterdam zitten tegenwoordig alweer twee vestigingen van deze snackbar zonder A. Een snackbar 3.0 mag je wel zeggen dankzij de gezonde ‘snacks’ als volwaardige maaltijden. Lekker én verantwoord, vrij van bullshit. Hun motto; Zondigen wordt gezondigen. In Eindhoven moet je aan de Willemstraat wezen voor biologische zoete aardappelfriet en ander comfort food dat finger licking good is, maar ook matig in vet, vrij van geraffineerde suikers en E-nummers en, waar mogelijk ook nog glutenvrij en koolhydraatarm. Zo dan. En leuk om te weten. Het hele interieur is zowel in bouw als aankleding gemaakt van natuurlijke materialen. En natuurlijk de nodige porties groen aan de muren. Gezellig vertoeven dus. 
Waar? Willemstraat 1D, Eindhoven.  
Wanneer? Maandag t/m donderdag van 11:00 – 23:00 uur.  Vrijdag en Zaterdag van 10:00 tot 02:00 uur.
 

4. Meneer de Boer
Soms ben je wat later toe aan je ontbijt dan anders, en daarom houden we zo van plekken waar je de hele dag kan ontbijten! Van antikaterontbijt tot wentelteefjes, maar ook gewoon iets zoetigs bij de koffie. Alles huisgemaakt! Gewoon zelf ff bestellen aan de bar. De rode draad in het verhaal van Meneer De Boer gaat over smaak, huisgemaakt, thuisgevoel, gastvrijheid, originaliteit,  aandacht voor kleine dingen en gewoon doen. Ze zijn wel lekker vroeg open. 
Waar? Keijzersgracht 20, Eindhoven. 
Wanneer? Maandag t/m vrijdag van 7:00 – 16:00. Zaterdag en zondag van 08:00 tot 17:00 uur. 

5. Seabas, the urban fisher
Over welke adres we het meest enthousiast zijn? Seabas by Sebas(tiaan); the Urban Fisher. 27 jarige Sebastiaan zag hoe steeds meer viszaken uit de centra van grote steden wegtrokken. Zo is het idee voor SeaBas ontstaan: hoe geweldig zou het zijn om vis van de allerbeste kwaliteit zo vers mogelijk midden in de stad te verkopen? Een plek in het centrum van Eindhoven waar elke dag de vangst van de dag verkrijgbaar is. Vissen die gisteren of eergisteren nog in de Noordzee zwommen, vandaag op je bord… Bij deze 2.0 visboer is het voornamelijk afhalen maar even zitten blijven aan de drie kleine tafels voorin de zaak, of aan de hoge wandtafels tegenover de counter is eveneens een goed plan. Kun je mooi die verse bouillabaisse naar binnen werken. Of de mosselen. Of de fantastische Poké Bowl met zalm (maar echt). Of de seafood pizza’s (herstel: deze! Maar echt). Afijn, u snapt. 
Waar? Grote Berg 14, Eindhoven. 
Wanneer? Dinsdag t/m vrijdag: 9:00 – 18:30 uur. Zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Zondag en maandag gesloten. 

6. Puur Pien
Dé take away deli van Eindhoven met heerlijke home made maaltijden! Of je nu voor vis, vlees, vegetarisch of zelfs veganistisch kiest, Pien heeft het allemaal. Zoals? Tja, wat niet. Ieder dag is anders. Denk aan huisgemaakte kokosballen met een beetje gember, chilipeper en dadels. Om van te snoepen maar dan gezond! En gevulde paprika, een salade met blauwaderkaas, famous breakfast bowls en ook de quiches (zalm, erwtjes & garnalen bijvoorbeeld) zijn steevast een aanrader. Oh en zelfs voor de BBQ heeft ze een assorti klaar staan, zoals de pineapple chicken met mais, jalapeno, kool, ananas en tomaat. Maar Pien draait haar hand ook niet om voor de meest creatieve verjaardagstaarten en zoete feestelijkheden op bestelling. Spiek maar vast op Instagram. 
Waar? Aalsterweg 14, Eindhoven. 
Wanneer? Maandag 16:00 – 20:00. Dinsdag t/m Vrijdag 10:00 – 20:00. Zaterdag 10:00 – 14:00. Zondag gesloten.

7. Down Town Gourmet Market
Aan de ene kant van de stad zit Vershal het Veem en aan de andere kant van de stad kun je los bij Down Town Gourmet Market. Een superleuk concept voor een avond (of middag) uit met keuze uit een keur aan keukens. Afghaans, Italiaans, Turks, Indisch, Vietnamees, Mexicaans, Zuid Amerikaans…dus dat. Deze food markt behuisd 21 individuele ondernemers onder één dak. Rond het terras (binnen en buiten) en onder de vele planten vind je zo’n twintig minirestaurants. Achter iedere toonbank staan professionele koks, maar ook enthousiaste studenten, expats of families die jou hun gerecht willen laten proeven. Het gezamenlijke doel van de food markt; serveren van de beste kwaliteit voor een glimlach! Reserveren kan niet, dus voor die glimlach moet je proberen om een plekje te veroveren. Maar met al dat lekkers zal het vooral lastig worden om te kiezen! Good luck. 
Waar? Smalle Haven 2-14, Eindhoven
Wanneer? Dinsdag t/m zondag van 12:00 – 22:30 uur. Maandag gesloten.