Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Hutten in NOS Journaal: duurzaam eten buiten de deur

Vorig jaar steeg de verkoop van duurzaam voedsel met maar liefst 18%. Niet alleen biologisch eten en drinken, ook duurzame labels zoals Fair Trade zagen de omzet stijgen. NOS besteedde er aandacht aan in het journaal van 28 oktober en filmde onder andere bij Liberty Global, een van onze bedrijfscateringlocaties. Daar bereiden we elke dag verse en gezonde maaltijden voor de gasten met de producten van ons eigen duurzame label De Guijt. Chef-kok Fong Yee Wong legt uit dat wij niet uitsluitend biologische producten gebruiken. Maar hoe zit dat dan? Wat is De Guijt dan wel? De Guijt is een duurzaam label met een eigen certificering waarin vier kernwaarden centraal staan: gezond bezig, zuinig op onze wereld, diervriendelijk en huisgemaakt. Hieronder leggen we het graag nog wat meer uit.

Er komen steeds meer duurzame labels bij en als consument zie je door de bomen het bos soms niet meer. Daarnaast steken voedselschandalen regelmatig de kop op. Dit laatste was voor Hutten de aanleiding om het heft in eigen hand te nemen. Dat wil zeggen: we wilden inzicht in de hele keten van de producten waarmee wij werken. Waar ze vandaan komen, wat voor eten de dieren krijgen, hoe ze leven enzovoort. Voor onze groenten en fruit wilden we in kaart brengen op welke manier de teler werkt: gebruikt hij bestrijdingsmiddelen en zo ja, wat dan? Dit hebben we allemaal onderzocht en zo kwamen we tot een selecte groep boeren en telers die nu onze Helden van De Guijt zijn. Daarnaast hebben we ook onze leveranciers van bewerkte producten, zoals pindakaas, langs deze lat gelegd. Zo beheersen we nu de hele keten van grond tot mond.

De Guijt, barstensvol levenslust!
En we staan niet stil, want wat vandaag goed is, kan morgen beter. Met ieder product hebben we een enorme ambitie, elke dag weer wordt daaraan keihard gewerkt. Dat doen we niet alleen. Het team bestaat uit top chefs actief in onze eigen keuken, leveranciers, voedingsdeskundigen en wetenschappelijke organisaties. Die ambitie is onder andere gericht op minder suikers, zouten en vetten. Maar ook het behoud van vruchtbare bodems en vitamines en mineralen in de voeding. Geen kunstmatige kleur- en geurstoffen en schadelijke E-nummers toevoegen en nog veel meer andere criteria. Elke dag slimmer, elke dag beter. De Guijt gaat die uitdaging graag aan. Door te zoeken, te proberen, te falen, vol te houden en te slagen. En vooral door er eerlijk over te zijn en over te communiceren. Daarom durven wij te zeggen dat De Guijt producten altijd de beste keuze binnen iedere productcategorie zijn.

Meer weten over De Guijt? Check dan de website www.de-guijt.nl en bekijk vooral het filmpje! Nog meer weten over De Guijt? Maak dan eens een afspraak met Eric Habraken, Manager Foodservice bij Hutten en onder andere verantwoordelijk voor ons huislabel De Guijt en festivals. Link hier met Eric of stuur hem een email: eric.habraken@hutten.eu.