Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek
Microsoft Teams image hashf8cd09ab34b4ebd9

Meerderheid gasten kiest hybride melk tijdens pilot

Wat voor melk? Hybride melk, dat is melk die voor de helft uit koemelk en voor de helft uit haverdrink bestaat. Om onze CO2-uitstoot te verlagen en een minder negatieve impact te hebben op het milieu zoeken we manieren om steeds meer plantaardige en minder dierlijke eiwitten te gebruiken. Een daarvan is dus melk die voor 50% uit haverdrink bestaat. Momenteel draaien we een pilot bij een aantal van onze espressobars. De eerste resultaten zijn veelbelovend, want vier van de vijf gasten kiest voor de hybride melk! 

Het invoeren van een hybride melk is helemaal in lijn met het F&B beleid van Hutten waarmee we in 2024 60% van de eiwitten die we willen gebruiken plantaardig willen laten zijn. Haverdrink bevat plantaardige eiwitten, gemaakt uit haver. De CO2-uitstoot van een liter haverdrink is 1/3 van de CO2-uitstoot van een liter koemelk; ongeveer 660 gram in plaats van 2 kilo! Met alle liters die onze barista’s gebruiken besparen we dus meteen al veel CO2-uitstoot. Uiteindelijk willen we op deze manier 50% dierlijke eiwitten minder gebruiken in de espressobars.

Onze barista’s maken dagelijks de lekkerste cappuccino’s en latte macchiato’s klaar voor onze gasten. Natuurlijk met lekker vol en romig schuim van verse melk. We vonden het dan ook belangrijk dat de hybride melk net zo lekker smaakt en perfect op te schuimen is als gewone melk. En dat is prima gelukt, blijkt uit de pilot. Van de gasten die de hybride melk proeven, geeft 77% aan dat de smaak minstens of bijna net zo lekker is als normaal. Eenzelfde percentage vindt de structuur minstens of bijna net zoals normaal en bijna 90% vindt de uitstraling bijna net zo lekker als normaal. Als we gasten de keus geven voor welke melk ze kiezen, geeft 90% de voorkeur aan de hybride variant. We zijn enthousiast over de uitkomsten en rollen het concept binnenkort uit in meerdere restaurants.

Ook minder dierlijke en meer plantaardige eiwitten in het assortiment van jouw bedrijfsrestaurant? Kom dan eens langs om te proeven hoe een hybride cappuccino of latte macchiato smaakt en maak een afspraak