Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek
Header Blog Hutten 1800x600 20 hashdc0a0348e62e9818

Nationale Week zonder Vlees: kom uit je comfortzone!

Kom jij ook uit je comfort zone? Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 maart doen wij mee met de Nationale Week zonder Vlees, een initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër, dat breed gedragen wordt door diverse partners uit de voedselindustrie. Samen vinden wij dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is en minder vlees eten prima past in een volwaardig eetpatroon. Onze chefs zijn er klaar voor, laat jij je ook verleiden?

Onze chefs bereiden deze week overwegend vegetarische recepten in onze bedrijfsrestaurants. Geen gast van Hutten? Treur niet! Op de website www.puurhutten.nl vind je meer dan vijftig vegetarische recepten waar je zelf thuis mee aan de slag kunt. Je vindt ze hier. En als je er toch bent, klik dan eens door en maak kennis met onze chefs, boeren en producten en ontdek meer over onze visie. 

Goed voor je lijf
Wist je dat minder vlees eten niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je lijf? Meer en meer studies laten de relatie tussen eetpatroon en (verhoogde) gezondheidsrisico’s zien en er wordt steeds meer bekend over de positieve effecten van bepaalde voeding. Wij zijn ervan overtuigd dat voeding een grote bijdrage levert aan hoe fit en gelukkig jij je voelt! Ons uitgangspunt is: drink vooral water, eet meer plantaardig, minder dierlijk en eet sterk bewerkte producten minimaal. Als je vlees vervangt door meer groenten, fruit, volkoren graanproducten en peulvruchten heeft dat een positief effect op je gezondheid. Probeer het eens! 

Goed voor de wereld
Minder vlees eten heeft een onvoorstelbaar positieve impact op mens, dier en milieu. Het is duurzaam en gezond en gelukkig kiezen steeds meer mensen er steeds vaker voor om een of meerdere dagen geen vlees te eten. Als iedereen een dag geen dieren eet, sparen we 400.000 dieren. Bovendien worden minder broeikasgassen uitgestoten en besparen we op waterverbruik. Met elke week een dagje zonder vlees maken we samen het verschil voor de toekomst van onze planeet. Dan hebben we niet alleen veel minder dieren nodig, maar kunnen we ze ook een beter leven geven. Zodat ze kunnen wroeten en rondscharrelen (bron: Week zonder Vlees).