Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Samen van betekenis voor de Voedselbank

Op 23 december, vlak voor kerst, hebben we de Schouwburg in Cuijk aangeboden als uitgiftedepot voor het uitdelen van de wekelijkse voedselpakketten. De Schouwburg doneerde kaartjes voor een kindervoorstelling en Hutten zorgde voor koffie, thee en limonade met kerstkransjes en kerstbrood. Samen met mijn vrouw hielp ik een handje in een wereld die ik tot die tijd niet kende. Bij deze wil ik een diepe buiging maken voor alle betrokken vrijwilligers bij de Voedselbank.

In Cuijk maken elke week honderd gezinnen gebruik van de Voedselbank. Honderd gezinnen die in dit dorp onder een zekere armoedegrens leven, poeh...! Met op de achtergrond kerstmuziek en langs de verlichte kerstboom konden de cliënten via een zijdeurtje anoniem hun tas ophalen. Deze was extra goed gevuld voor de feestdagen door de vele giften van supermarkten en sponsoren. De ambiance maakte het mogelijk voor de mensen om onderling een praatje te maken en te ervaren dat zij niet de enigen zijn die in financieel en sociaal moeilijke omstandigheden verkeren. Ik vond het erg bijzonder om dit te mogen doen. Het zet je aan het denken over hoe goed je het zelf hebt en dat het zomaar tegen kan zitten waardoor alles ineens anders wordt. Ik hoop het komende jaar dat we op vele momenten en op vele manieren van betekenis mogen zijn.

Frits Kok is eventmanager bij Hutten. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een evenement in Schouwburg Cuijk? Neem dan rechtstreeks contact op met Frits: via 06 554 065 89 of f.kok@schouwburgcuijk.nl