Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Sander van de Ven genomineerd als F&B Professional of the Year 2019

"Sander is enorm gepassioneerd en enthousiast en maakt elke dag met veel energie en gevoel voor gastvrijheid het verschil bij Vanderlande op het gebied van Gastvrijheid en Eten & Drinken." Met deze aanbeveling van zijn leidinggevende, Business Unit Manager Gijsbert Bos, kwam Sander in de toptien van genomineerden voor de F&B Professional of the Year 2019. Vanaf vandaag kun je stemmen en wordt het spannend tot 9 januari als de topdrie bekend wordt gemaakt op de Horecava. Natuurlijk willen we Sander aan de overwinning helpen. En omdat we daarbij jouw hulp goed kunnen gebruiken, laten we je graag kennismaken met deze gastvrijheidstopper.

Wat gaat er door je heen naar aanleiding van deze nominatie?
“Een mix van euforie, trots en verbazing. Ik had deze nominatie totaal niet verwacht. Erg leuk dat mijn werk gezien en erkend wordt.”

Hoe ziet je CV er tot nu toe uit?
"Inmiddels zeventien jaar geleden rolde ik als ‘klein menneke’ het horecawereldje in. Twaalf jaar had ik een bijbaantje in een restaurant en zalencentrum in het Brabantse Sint-Oedenrode (De Beurs). Daar heb ik van mijn hobby mijn passie gemaakt. Trots dat ik daarop ben! Begonnen met emballage sorteren en uitgegroeid tot eindverantwoordelijke van vele feesten, partijen en festiviteiten. In die zaak had ik meteen de smaak te pakken, fantastisch dat sfeertje! Na het succesvol afronden van de middelbare hotelschool aan De Rooi Pannen Eindhoven - met stages in Den Haag en Londen – ben ik doorgestoomd naar de opleiding Eventmanagement aan de NHTV Breda. Via deze opleiding kwam ik met Hutten in aanraking met als gevolg een stage op de salesafdeling. Nadat ik afstudeerde in Breda kwam ik via een omweg weer bij Hutten terecht omdat oude liefde niet roest. Via Smaaklokaal Hutten (locatieverantwoordelijke) en Evoluon Eindhoven (Eventmanager) ben ik inmiddels bijna twee jaar geleden geland bij Vanderlande. Daar regel ik als Hospitality en Eventmanager de evenementen en banqueting voor de honderden medewerkers en gasten op de campus. Droombaan toch?"

Wat is essentieel in jouw functie? 
Snel schakelen, meerdere ballen tegelijk in de lucht kunnen houden en aanvoelen waar de opdrachtgever en gasten behoefte aan hebben."

Wat maakt je werk bij Hutten zo mooi? 
"Zonder twijfel: het ontzorgen en verrassen van mensen. Het geeft me een kick als ik van betekenis kan zijn en verwachtingen kan overtreffen. De glimlach en de waardering die dat tot gevolg heeft is onbetaalbaar. Ook doet het me goed dat ik werkzaam ben voor een bedrijf waar werkplezier, een gezonde levensstijl en een betere wereld hot items zijn. Zo gaat Hutten voedselverspilling keihard te lijf en laat ik mijn gasten graag genieten van producten die de aarde zo minder mogelijk schade toebrengen. Het mooie daarbij is dat vitaliteit ook bij Vanderlande hoog op de agenda staat, onze inzet en initiatief worden op de campus dus gewaardeerd en toegejuicht."  

Wat vind je lastig?
"Delegeren. Ik ben een perfectionist en ben alleen tevreden met het allerbeste resultaat. Dat maakt zaken uit handen geven soms verdraaid lastig." 

Grootste blunder?
"Een klassiekertje: een dienblad met felblauwe cocktails over een gast heen laten kletteren. Gebeurde me jaren geleden in een praktijkles op de hotelschool. Ik kon wel door de grond zakken. Zoiets is me daarna gelukkig nooit meer gebeurd. 

Leukste werkdag ooit?
Dan schiet meteen de herinnering aan de mooie partijen die ik bij het Evoluon draaide door mijn hoofd. We waren écht een hecht team. We leken wel een grote familie. We gingen voor elkaar door het vuur en zorgden er samen keer op keer voor dat het de gasten aan niets ontbrak. Gewoon, zoals het hoort." 

Wie zijn je leermeesters?
"Peter de Koning en Richard Duringhof. Peter heeft me als broekie bij De Beurs de fijne kneepjes van het vak geleerd. Ik heb in die tijd echt een mooie basis gelegd. Daar teer ik nu nog op. “Opnieuw tappen Sander, die meneer verdient een mooi biertje”, ik hoor het hem nog zeggen. Geen half werk. Richard leerde me jaren later bij het Evoluon hoe je vertrouwen geeft en met humor een team aanstuurt. Prachtig hoe hij op het juiste moment met de perfecte opmerking de sfeer kon maken." 

Heb je een mooie anekdote die te maken heeft met gastvrijheid?
"Op deze ben ik nog steeds heel erg trots. Tijdens een congres gaf een gast terloops aan dat hij niet bij de afsluitende borrel kon zijn en dat hij daarvan baalde, omdat hij dan die lekkere bitterballen van Hutten moest missen. Ik bleef hem vervolgens in de gaten houden, sprak hem net voordat hij het pand verliet aan en overhandigde hem een zakje bitterballen mét bakinstructie. “Alstublieft, zo kunt u toch genieten van onze bitterballen.” Je had zijn gezicht moeten zien. Hij vond het prachtig! En ik op mijn beurt ook. Het blijft geweldig om mensen te verrassen en verwachtingen te overtreffen." 

Je grote droom?
"Het valt me regelmatig op dat van gastvrij zijn en het overtreffen van verwachtingen in andere branches vaak niet of nauwelijks kaas gegeten is. Het lijkt me prachtig om mijn opgedane kennis op dit vlak ooit ook eens in een compleet ander werkveld tot z’n recht te laten komen. Op dat vlak liggen namelijk nog volop kansen en het is zonde om die niet met beide handen aan te pakken."  

Wat maakt jou dé F&B Professional of the Year? 
"Ik streef samen met mijn team altijd naar het allerbeste voor mijn gasten. Een flinke portie humor, mensenkennis en Brabantse gemoedelijkheid zet ik daarbij graag in om de gasten met een goed gevoel huiswaarts te laten gaan. “Geen half werk!” 

Word jij ook blij van het verhaal van Sander? Breng dan nu je stem uit via deze link

Op 9 januari worden de drie finalisten bekend gemaakt op de Horecava. Deze drie gaan door naar de finale op 2 februari tijdens het AF&BM jaargala in NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky.