Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Waarom is lokaal eten een slimme keus?

Je weet vast dat je beter lokale producten uit het seizoen kunt kopen als je rekening houdt met de belasting voor het milieu. Die hebben immers de minste impact, omdat ze vaak rechtstreeks van de producent komen en dus minimaal transport nodig hebben. En dat scheelt dus een boel uitlaatgassen en CO2-uitstoot. Maar lokale producten uit het seizoen zijn ook verser en smaakvoller. Veel vitaminen en andere belangrijke voedingsstoffen gaan verloren door licht en lucht. En dus ook door transport. Hoe langer de reis, hoe minder voedingsstoffen het product bevat. Als laatste hebben lokale producten letterlijk 'een gezicht': de boer of teler is bekend en daarmee kun jij van alles te weten komen over het product.

Bij Hutten vinden we dat 'gezicht' heel belangrijk. We willen producten kunnen volgen van grond tot mond en kiezen onze partners dan ook zorgvuldig. Zo werken we samen met meer dan veertig lokale boeren en telers. Zij voldoen aan strenge eisen die wij stellen aan een duurzame productie, dierenwelzijn en milieubelasting. Een voorbeeld is de spinazie en sla van de familie Van den Einden uit Lierop. Dagelijks leveren ze ons verse bladsla en spinazie. Ze investeren in een voedzame en vruchtbare grond door hoge vruchtwisseling en geven het groen meer ruimte zodat de blaadjes extra knapperig en stevig smaken. Spinazie uit Nederland is van maart tot november verkrijgbaar en nu dus op zijn lekkerst!

Going local
Ga jij straks genieten van een welverdiende vakantie in eigen land of trek je naar het buitenland? Wat het ook wordt, kies op je vakantieadres voor de lokale producten. Breng een bezoek aan de plaatselijke marktjes. Vaak kun je daar al van alles proeven en krijg je uitleg hoe je het product het beste kunt bereiden. Ga je uit eten? Zoek dan eens een typisch lokaal restaurantje op en vraag naar de specialiteiten uit de streek.

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan eens contact op met Hanneke Kezer: hanneke.kezer@hutten.eu.