Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek
Meeting amp Events Personeelsfeesten Hutten hash281b90d38c33c6e8

De Smaakmeester #3: Guus Fӧllings

Oprechte gastvrijheid en ambachtelijk koken. Dat is Hutten al 90 jaar toevertrouwd. Maak kennis met de bevlogen, getalenteerde en vastberaden smaakmakers van Hutten. Deze keer in De Smaakmeester Guus Föllings, chefkok warme keuken Hutten Culinair Centrum.


Hij kookte op het allerhoogste niveau bij het Amstel Hotel, Chalet Royal, Le Marron en Boreas. Om 7 uur de deur uit en ’s nachts om 3 uur kwam hij thuis. En dat jarenlang zes dagen per week. In 2014 ging het roer om en ging hij aan de slag bij Hutten. Sinds begin dit jaar is Guus Föllings een van de chefs van de warme keuken op het Hutten Culinair Centrum: “Ik zou alles zo weer doen, maar ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt.”

De interesse voor het vak begon bij Guus toen hij een bijbaantje had als afwasser bij een partycentrum. “In mijn tweede jaar van de koksopleiding ben ik bij Paul van der Doelen gaan werken en met hem heb ik altijd contact gehouden. Hij is het die me aanraadde naar het Amstel Hotel te gaan en hij was het die me introduceerde bij Hutten. Ik was 19 toen ik naar het Amstel ging. Jarenlang werkte ik met de beste producten, leerde ik elke dag bij en hebben we supervette prestaties neergezet. Maar op dat niveau werken heeft een prijs. Je maakt zulke lange dagen en het is een keiharde wereld. Je leeft eigenlijk op adrenaline en stress. Toen ik het eerste gesprek met Bas van Boxtel had, wist ik dat ik hier wilde werken. De waardering en persoonlijke benadering die je bij Hutten krijgt, dat is bijzonder. Ik denk ook dat je uiteindelijk betere prestaties neerzet als je zo met je mensen omgaat.”

#borrelen 

Guus ging voor Hutten als chef-kok aan de slag bij ’t Boshuys in Best. Die nieuwe baan bracht hem niet alleen rust, maar ook een nieuwe liefde: Nalini Chandiramani, die als partymanager ook bij Hutten werkte. Begin dit jaar werd Guus een van de chef-koks van de warme keuken in het Hutten Culinair Centrum en stapte Nalini over naar het transitieteam. “We waren ineens om zes uur ’s avonds thuis en moesten zelf voor ons eten zorgen.” Inmiddels hebben Guus en Nalini hun draai gelukkig gevonden. “Nalini volgt allerlei blogs. Ze laat me dan een foto zien van een gerecht met de mededeling: dit wil ik eten. Op basis van de foto ga ik dan aan de slag. We eten nu ook veel liever thuis dan buiten de deur. Sowieso ben ik een lastige restaurantbezoeker, ik houd van eten op niveau en ben erg kritisch. Vaak kan ik het zelf net zo goed, denk ik dan. Ik ga dus liever borrelen buiten de deur.”

#body 

“Ik kook ook graag voor vrienden. Ik houd van ‘dikke nekken-diners’ met uitgesproken en vooral gedifferentieerde smaken. Wild, rijp fruit, rijpe kazen. Eten met karakter, body. En hele goede wijn erbij. Onze wijnvoorraad is thuis altijd up-to-date. Bij Chalet Royal heb ik heel veel geleerd over het naar een wijn toekoken. Het is namelijk veel makkelijker om een gerecht aan te passen aan de wijn dan andersom. Je denkt in kaders qua smaken. Schaaldieren en tropisch fruit combineren bijvoorbeeld goed met een sauvignon blanc.”

#balans  

Soms hebben Nalini en ik het wel eens over het beginnen van een eigen zaak. Maar ik heb het bij Hutten enorm naar mijn zin. Naast de warme keuken doe ik een stuk ontwikkeling voor de a la carte- gerechten van Hutten Business Catering & Horeca en Meetings & Events. En ik ben tevreden met mijn relatie en familie en vrienden. Mijn leven is veel meer in balans en dat is goed zo.”