Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Hartverwarmende reacties op voedingsconcept Hutten in Prinses Máxima Centrum

“Vanaf dag één hoor ik van de ouders van kinderen die in het Maxima verblijven blije verhalen over de kwaliteit van het eten.” Zo begint de e-mail die we kregen van Marjoleine de Lange, de voorzitster van de cliëntenraad van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. We zijn een paar weken aan de slag in het gloednieuwe centrum en krijgen heel veel hartverwarmende reacties van ouders en van de kinderen zelf. Natuurlijk maakt dit ons trots, maar we zijn vooral dankbaar. Charles Janssen, Business Unit Manager Care & Cure: “Het betekent heel veel voor onze samenwerkers. Deze eerste dagen waren ontzettend spannend en hebben veel impact op hen. Deze reacties zijn dan de mooiste waardering die ze kunnen krijgen.” 

In de mail schrijft Marjoleine ook over een van de doktoren die vertelde dat er twee heel erg zieke jongetjes met een beenmergtransplantatie al weken niet gegeten hadden en vanaf de verhuizing naar het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie opeens aan het eten zijn geslagen. En ze deelt haar eigen eerste ervaring met het eten van Hutten: “Gisteren was ik voor het eerst zelf als moeder van een patiënt op de dagbehandeling in het nieuwe Máxima. Ik was natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het voedingsconcept in de praktijk zou uitpakken... Met de lunch kwam daar voor het eerst de Kanjerkar, met Gabriella. Prachtig om te zien hoe de kinderen voorzichtig dichterbij kwamen, nieuwsgierig naar wat er ging gebeuren. Gabriella deed het super. Door de knieën, contact maken, kinderen laten kijken, ruiken, enzovoort. Weggaan voor meer worteltjes voor dat ene kindje dat daar zo van houdt en weer terugkomen. Tegen de tijd van de middagsnack keken de kinderen er al echt naar uit en dromden ze meteen rond Gabriella samen. Toen we met de laatste vier families rond half zes naar huis mochten, hadden de kinderen de menukaart al bekeken en vroegen of ze niet nog even op dat ene lekkere hapje mochten wachten. En dus besloten alle vier de families, tot verbazing van de verpleging, om nog even te blijven wachten op de Kanjerkar. En daar was ze weer, met een kar vol verrassingen! En toen ieder kind eenmaal wat uitgezocht had, was de sfeer al zo gezellig dat we met elkaar aan tafel schoven om gezellig samen te smikkelen. De verpleging keek een beetje beteuterd toe en vroeg zich af of de dagbehandeling nu een restaurant was geworden. De ouders knikten enthousiast: ‘Ja, wat ons betreft wel!’ Dank aan alle Hutten-medewerkers voor deze ervaring!”

Teamwork
Onze gastvrouw Gabriella Elizondo is vereerd door de mail: “Ik vind dit zo fijn om te horen. Ik ben nog niet zo lang in Nederland. Ik kom uit Amerika en heb daar als diëtiste in een kinderziekenhuis gewerkt. Ik ben dus gewend met zieke kinderen om te gaan, maar het contact is nu veel persoonlijker. Het is zo schattig om te zien hoe de kinderen benieuwd uit hun kamer komen als ik er met de Kanjerkar aankom. Dat ik me een beetje onzeker voel omdat ik nog niet zo goed Nederlands spreek is dus niet nodig. Dat voel ik ook binnen het team. De teamsfeer is heel goed, dat maakt dat ik zo vrij kan werken. Ik ben ook onder de indruk van de goede samenwerking tussen ons, de diëtisten en het verplegend personeel van het Prinses Máxima Centrum.”

Vertrouwen en dankbaarheid
“We hebben een voedingsconcept ontwikkeld en de ruimte en het vertrouwen van het Prinses Máxima Centrum gekregen om dat uit te werken”, zegt Charles Janssen. “Ons doel is het verblijf van de kinderen draaglijker te maken en hen te verleiden om te gaan eten. De recepten zijn ontwikkeld met dat voor ogen, vol goede voedingsstoffen die bijdragen aan herstel, maar ook smaakvol en aantrekkelijk voor kinderen. Het grote verschil maken echter onze samenwerkers. Zij staan van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds voor de kinderen klaar en proberen zo goed mogelijk te voldoen aan de individuele wensen van het kind op dat moment. Deze eerste weken maken veel indruk op onze samenwerkers. Op ons intranet lees ik hun ervaringen en verhalen waar ik kippenvel van krijg. Kinderen die al jaren in verschillende ziekenhuizen hebben gelegen, daar amper wilden eten en nu reikhalzend uitkijken naar onze menukaart met al die lekkere gerechten die vanuit de Kanjerkar aangeboden worden. De blijdschap van de ouders daarover. De moeite die ze nemen om hun dankbaarheid naar de gastvrouwen uit te spreken. We staan nog maar aan het begin, maar het vertrouwen is er, dat is mooi.”

Wil je meer weten over Hutten Care & Cure, neem dan contact op met Charles Janssen via charles.janssen@hutten.eu