Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Hutten Ideeëntuin bruist het najaar in

Nieuwe, bestaande en potentiële opdrachtgevers, partners en natuurlijk onze eigen samenwerkers uit het hele land waren weer toegestroomd om zich te laten inspireren op de Hutten Ideeëntuin. Want of je nu net hebt kennisgemaakt met Hutten of al lang een van onze partners bent, Hutten wil je telkens blijven verrassen met nieuwe producten en concepten. Daarom organiseren we de Hutten Ideeëntuin waar we je vier keer per jaar laten zien, ruiken, voelen en (vooral) proeven waar onze inspiratie toe heeft geleid. Tijd voor nummer drie alweer.

Heerlijke hapjes, voor- en tussengerechten, soepjes en hoofdgerechten; onze chefs zijn stevig aan het ontwikkelen geweest voor de dinerkaart voor Hutten Event Catering. Algo Vissers en Erwin Heeffer zijn twee van deze koks, ze vertellen er meer over in onderstaande filmpjes.


Op de Ideeëntuin maken we ook altijd ruim baan voor onze partners. Samen met hen kijken we steeds hoe we ons assortiment kunnen verbeteren met nieuwe producten. Trots presenteert Bas Vermeulen van bakkerij Vermeulen en Den Otter vandaag dan ook de nieuwe glutenvrije producten in zijn assortiment: zachte broodjes, worstenbroodjes, stroopwafels en koeken met appel en bosbes. Een aanwinst voor onze gasten met coeliaki of glutenintolerantie.

Smit Vis levert Hutten al jaren verse vis en vandaag proeven we van lokale vis uit de Noordzee. Waarom is dit eigenlijk een slimme keus?

We vervolgen ons rondje naar de nieuwe appeltaarten uit onze eigen bakkerij en de pasta's van onze Food 'n Mood maker Tey van Waardenburg. Hij toert dagelijks langs onze bedrijfsrestaurants om de gasten te verrassen met een van zijn concepten. Als we verder lopen wordt het langzaam herfst en winter: onze styliste Sacha van Lanen laat ons een prachtig gedecoreerde dinertafel zien, we bekijken de kerstpakketten die we voor Sligro samenstelden met producten van ons huislabel De Guijt en laten ons verwarmen door de goulashsoep uit De Verspillingsfabriek.

Boosters: het Slimste Schoolrestaurant
Tot slot komen we bij Boosters, het schoolrestaurant van het Sint Lucas College in Eindhoven. Niet zomaar een kantine, maar voortgekomen uit het project het 'Slimste Schoolrestaurant' van Foodsquad. Jaren heeft Foodsquad samen met Sint Lucas gewerkt aan het concept. Het doel: leerlingen een gezondere keus laten maken in de schoolkantine. Noem dat maar gerust een fikse uitdaging! Want hoe beweeg je nou de jeugd tot een gezondere lunch die lekker en betaalbaar is? Judith Huizinga van Foodsquad licht toe: “In het 'Slimste Schoolrestaurant' veranderen we de standaard. De standaard van bestellen, afhalen en het assortiment. Onze standaard is gezonder, sneller en leuker! Iets om blij van te worden tijdens de lange schooldag, een relaxte onderbreking. Bij ons geen frisdrank, witte boterhammen en candybars waar je van gaat stuiteren dus. Wel frisse waters en heerlijke verse volkoren pizza's zonder onnodige toevoegingen. Boosters is maximaal flexibel voor de studenten, want je eten en drinken bestel je met een speciale app. Je hebt je eigen account waar jij of je ouders geld op kunnen storten en beslist zelf wanneer je bestelt en afhaalt. Bovendien spaar je met de app voor kortingen. Ook voor Hutten heeft dit slimme systeem voordelen, bijvoorbeeld in het terugdringen van verspilling. We zijn nu net een paar weken aan de slag en heel benieuwd hoe het gaat lopen. De eerste reacties zijn in ieder geval positief."

Wil jij de Hutten Ideeëntuin volgende keer live meemaken? Schrijf je hier dan vast in en noteer 13 december in je agenda.