Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Hutten Ideeëntuin prikkelt de zintuigen

Met de lentevibe in het achterhoofd, werd dinsdag de eerste Hutten Ideeëntuin van dit jaar gehouden in de keuken van het Hutten Culinair Centrum. Tijdens de Hutten Ideeëntuin kom je eigenlijk zintuigen tekort om van alle nieuwe culinaire snufjes te genieten, die zoals gewoonlijk weer vakkundig werden geserveerd door al onze toegewijde en enthousiaste samenwerkers. Het brede palet aan gastronomische hoogstandjes gaf alle samenwerkers, leveranciers, opdrachtgevers, partners en geïnteresseerden de broodnodige energie om er de komende maanden weer tegenaan te gaan!

Het startschot van elke Hutten Ideeëntuin wordt zoals gebruikelijk door Bob gegeven, die deze editie speciale aandacht had voor een aantal samenwerkers, die van grote waarde zijn geweest door hun tomeloze inzet en creatieve vondsten. Zo werd jubilaris Pascal Rijkers door Bob in het zonnetje gezet voor zijn 15-jarige dienstverband en stak hij de loftrompet over onze onderscheidende koks Jeffrey Reijnen, Eric van Helvoort en Jack Mezenberg. Jeffrey won in januari op de Horecava met zijn creatie 'Hollands Geknorrr' de vakwedstrijd 'Het Lekkerste Broodje van Nederland' in de categorie catering. Eric maakte volgens diezelfde jury het lekkerste kindermenu (Iniminivitaminie) van Nederland. Ook de andere winnaar (Beste Broodje Horeca van Nederland) Jack Mezenberg mocht naar voren komen. Bob blikte hierna terug én vooruit op de afgelopen maanden en op de periode die komen gaat. Weer was er flinke groei! De laatste maanden is het hard gegaan met allerlei nieuwe initiatieven, zoals De Verspillingsfabriek. Wij zijn continu in ontwikkeling en alle vernieuwende en originele ideeën op het gebied van duurzaamheid en vitaliteit volgen zich in rap tempo op.

De Guijt-kaas
Na de inleiding van Bob konden de gasten 'los' op alle fraai aangeklede stands. Er kon nader kennisgemaakt worden met één van de nieuwe helden van De Guijt, kaasleverancier Jan Huyser uit Putte. “Mooi om onderdeel te zijn van De Guijt. De hele gedachte erachter draag ik een warm hart toe", aldus Jan. Uitkijkend op de keuken van het Culinair Centrum, viel Jan de gemoedelijke sfeer op. “Het gaat er informeel aan toe. Dit doet Hutten heel goed, om iedereen met elkaar in verbinding te brengen op de Ideeëntuin." Deze editie kon de gast zich laven aan al het smaakvols bij in totaal vijftien stands. Zo waren er onder meer chocolademuffins en -brownies van kok Rene van den Broek, die wéér veel minder suiker bevatten. Maar dat was zeker niet alles! Diverse heerlijke tussendoortjes, gezonde zomerdesserts en frisse summerdrinks werden met verve gepresenteerd. En vanzelfsprekend toonde De Verspillingsfabriek zijn eerste Barstensvol-producten, waaronder een paprikasoep voor de fijnproever. Hutten wil gaan fungeren als inspirator voor eventcatering door boeken uit te gaan brengen waar allerlei suggesties en tips instaan voor eventcatering, decor en styling.

Samenwerkers
Deze editie waren er ook weer veel geïnteresseerden in het culinaire hart van Hutten. Alle gasten lopen enthousiast rond in de kenmerkende witte jassen en mutsen, genietend van alle pracht en praal die de Hutten Ideeëntuin te bieden heeft. Petra de Groot-van Ganzewinkel, samenwerker bij Rabobank Peelland Zuid, slaat geen editie over. “Ik wil dit driemaandelijkse feestje niet missen. Je doet hier veel nieuwe ideeën op en het is heerlijk om overal van te proeven. Het is fantastisch om te zien hoe de koks elke keer weer tot zulke leuke creaties komen. En ik vind het ook fijn om te kunnen netwerken met alle samenwerkers die er zijn." Even verderop proeft Rico van de Laar van een hamburger. Rico is partner van Hutten en omschrijft de Hutten Ideeëntuin als 'inspirerend'. “Mijn zoon werkt op één van de locaties, vandaar dat het nu extra leuk is om hier te zijn." Rico sluit zich daarnaast aan bij de visie die Bob eerder in zijn toespraak uiteenzette: “Kijk niet te veel naar de dag van gisteren, maar richt het vizier op de toekomst. Ik kon me heel goed vinden in het verhaal van Bob."

Na twee uur zien, ruiken, voelen en proeven waren alle zintuigen genoeg geprikkeld voor de komende drie maanden. We kunnen weer terugkijken op een succesvolle editie van de Hutten Ideeëntuin! Hebben we je nieuwsgierigheid gewekt? Kom dan een kijkje nemen bij de volgende editie van de Hutten Ideeëntuin in juni. Wij hebben er nu al zin in!