Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Hutten Ideeëntuin: wat kunnen we doen tegen voedselverspilling?

Eens in de paar maanden kijkt iedereen weer reikhalzend uit naar de Hutten Ideeëntuin. Dinsdag 19 juli is het weer zover! En deze editie vindt op een wel héél speciale locatie plaats. De Hutten Ideeëntuin gaat on tour en wordt deze editie gehouden in THREE-SIXTY, het innovatiecentrum voor circulaire economie in Veghel. Omdat de Hutten Ideeëntuin dit keer in THREE-SIXTY plaatsvindt, is er natuurlijk speciale aandacht voor het thema voedselverspilling. THREE-SIXTY is dé plek waar ondernemers, studenten en startups samen innovatieve concepten ontwikkelen en testen voor diverse voedselvraagstukken, waaronder voedselverspilling. Wij hebben weer erg veel zin in deze culinaire proeverij!

Voedselverspilling is momenteel een hot item. Wist je bijvoorbeeld dat de gemiddelde Nederlander jaarlijks 50 kilo aan voedsel weggooit? Daar moet iets aan worden gedaan, vond onze directeur Bob Hutten. Hij is initiatiefnemer van De Verspillingsfabriek, die sinds een aantal maanden op volle toeren draait in Veghel. In De Verspillingsfabriek, onderdeel van THREE-SIXTY, worden van waardeloze reststromen of reststromen met een minimale waarde smaakvolle producten gemaakt, zoals soepen en sauzen. De afdankertjes. De misvormde groenten. De kontjes van tomaten. Geef ze maar aan De Verspillingsfabriek! Inmiddels liggen de eerste soepen onder de naam Barstensvol in de schappen van supermarktketen EMTÉ.

Sprekers
Wat we alvast kunnen 'verklappen' over de Hutten Ideeëntuin is dat een aantal bijzondere gasten zal gaan spreken: Alain Cracau (Director Sustainable Business Development & Advisory van de Rabobank) geeft samen met directeur Corien Poederbach van De Verspillingsfabriek een korte presentatie over wat er maatschappelijk aan de hand is met betrekking tot voedselverspilling. Daarnaast kun je ook kennismaken met de bewoners van THREE-SIXTY (Milgro, The Source Shakers, FoodSquad) en voorzien we de bezoekers van de nodige tips & tricks om verspilling thuis en op locatie tegen te gaan.

THREE-SIXTY
Dat het dus een bijzondere Hutten Ideeëntuin wordt, staat wel vast. In de inspirerende omgeving van THREE-SIXTY zal het de culinaire fijnproever verder aan niets gaan ontbreken. Traditioneel worden alle nieuwe snufjes, gerechten en innovaties gepresenteerd die van tevoren aan een strenge inspectie zijn onderworpen door een select gezelschap van specialisten.

De avond begint om 17.00 uur en is rond 19.00 uur afgelopen. De Hutten Ideeëntuin is te bezoeken voor vrienden van Hutten, leveranciers, opdrachtgevers en samenwerkers uit het hele land. Hutten is continu op zoek naar nieuwe ideeën, inspiratie en trends op het gebied van culinair voor ons huislabel De Guijt.

Interesse? Meld je dan hier aan! Je bent in ieder geval van harte welkom om met eigen ogen alle creaties te aanschouwen!