Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Kennis en passie delen, ook dát is De Ideeëntuin

Een keer per kwartaal organiseert Hutten De Ideeëntuin. Het moment waarop we aan de buitenwereld laten zien welke nieuwe eet – en drinkconcepten we hebben ontwikkeld, welke nieuwe leveranciers zijn geselecteerd (deze keer onder andere een compostautomaat!) en nieuwe producten in het assortiment van De Guijt zijn opgenomen. 

Maanden van voorbereiding gaan eraan vooraf, met zinvolle discussies en strenge selecties. En hoewel we weten dat we het beste hebben uitgekozen, voel je de gezonde spanning in het Hutten Culinair Centrum met iedere minuut toenemen tot het moment dat de eerste gasten hun mening geven. Vinden ze het lekker, ziet het er goed uit?

Het lekkerste broodje van Nederland
Zo’n 150 (potentiële) opdrachtgevers, samenwerkers en andere genodigden proefden en keurden vandaag onder andere de Quinoaburger van Smaaklokaal Hutten, het waterbuffelijs van De Eenhoorn, de honing van De Guijt van Imkerij De Linde en het broodje van Erik Steenbakkers, kok bij Vanderlande, waarmee hij later dit jaar een gooi doet naar de titel Lekkerste Broodje van Nederland. ‘Zorg ervoor dat ze straks in een hap alles kunnen proeven,’ tipt een van zijn collega’s van De Vereeniging in Nijmegen die het broodje proeft. ‘ En: het moet verzorgd zijn, maar te veel toefjes en frutseltjes zijn overbodig.’ Erik is blij met de feedback. Zo kan hij zijn broodje nog verder perfectioneren. ‘Je mag me altijd bellen he’, zegt zijn Nijmeegse collega nog, voordat hij zijn ronde vervolgt.

Mini-congres Voeding en Vitaliteit
Een moment om kennis uit te wisselen, voor even podium om jouw passie te delen, ook dát is De Ideeëntuin. Inspireren en het delen van kennis ziet Hutten als een van de toegevoegde waardes waarmee zij betekenis kan geven, het verschil kan maken. En dus organiseerde Hutten deze keer voor het eerst een mini-congres ‘Voeding en Vitaliteit’ voorafgaand aan De Ideeëntuin. Onder leiding van Annemarie Ernst van Stichting Voeding Leeft volgde een boeiende interactie met het publiek. ‘Leuk en inspirerend,’ zegt Ykfe Nammensma, Facilitair adviseur bij Stichting Prisma, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. ‘Ik had een heel ander beeld bij Hutten, maar jullie zijn geen traditionele cateraar waar het alleen om winst gaat. Jullie nemen beslissingen op basis van andere doelstellingen.’

En zo is het. Wij kijken terug op weer een heel geslaagde middag en zien uit naar de volgende Ideeëntuin. Want al die gezonde spanning, levert ons vooral energie om door te gaan op het pad dat we zijn ingeslagen.