Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

'Hollands Geknorrr' is het Lekkerste Broodje Catering 2016

Op de tweede dag van de Horecava is Hutten opnieuw in de prijzen gevallen. In navolging van zijn collega Eric van Helvoort, won Jeffrey Reijnen ook een eerste prijs en ook voor hem was dit voor het tweede jaar op rij. Zijn broodje Hollands Geknorrr werd uitgeroepen tot Lekkerste Broodje in de categorie Catering. Gaat er een belletje rinkelen bij de naam? Dat kan: vorig jaar won Jeffrey met Hollands Gemekkerrr de eerste prijs. Wat is zijn succesformule?

Jeffrey: 'Mijn broodje was mooi gepresenteerd en goed hanteerbaar, heel belangrijk voor de catering, maar de smaak gaf de doorslag. We hebben een broodje gemaakt met buikspek en drie verschillende mosterdsmaken. Wat er dan allemaal in dit superlekkere broodje Hollands Geknorrr zit? De basis is een broodje harvest van Carl Siegert, daarin zit rozemarijn. Het broodje is aan beide kanten besmeerd met tomatenjam en honing-mosterdcrème en belegd met jonge slasoorten. Daarop prijkt dungesneden buikspek dat maar liefst 72 uur gegaard is in de röner. Het vocht heb ik opgevangen en ingekookt tot stroop en op het laatst weer over het buikspek gegoten zodat het caramelliseerde tot een smaakvol krokant korstje. Tot slot hebben we het broodje gegarneerd met eetbare viooltjes, mosterdkruim en twee cressen: Salad Pea en Mosterd Cress. Deze komen van onze leverancier Koppert Cress. Salad Pea heeft een subtiele smaak van verse doperwten, met een zoete, nootachtige nasmaak en knapperige bite, Mosterd Cress is pittig met de smaak van wasabi en mosterd.' Dat klinkt inderdaad heerlijk. Knorrrt jouw maag ook al?

Huislabel De Guijt
Hutten is continu bezig met vernieuwing op het gebied van eten en drinken en gastvrijheid. Vanuit oprechte aandacht voor gast, beleving en omgeving wil Hutten van buitengewone betekenis zijn. Een van de manieren waarop Hutten dat doet is met haar duurzame huislabel De Guijt, dat inmiddels uit meer dan 1500 producten bestaat. Hutten sourced haar verse producten, zoals groenten, fruit en vlees zelf. Daarvoor werkt zij intensief samen met meer dan dertig lokale boeren en telers.

Benieuwd wat Hutten voor jou kan betekenen in jouw bedrijfsrestaurant? Kijk hier voor meer informatie. We horen graag van je!