Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek
20170522 Hutten Kas op het Plein 3720 hash5c53ef609fdbb965

Alle zintuigen uit de kas(t) bij Boeiend Groeiend

Ze keken best een beetje verbaasd, de kamerleden en ambtenaren van de verschillende ministeries die in Den Haag tussen de vergaderingen een frisse neus gingen halen. Niet gek, want het gebeurt niet elke dag dat er een tuinbouwkas op het Plein staat. Het was de kas van Plantum voor hun event ‘Boeiend Groeiend’. Van 18 tot en met 20 mei verzorgden Hutten en Artishock Events & Marketing onder leiding van Marielle Klein Geltink dit event voor Plantum, de branchevereniging van Nederlandse veredelingsbedrijven. Een hele gave klus waarbij we aan de slag gingen om alle zintuigen van de bezoekers te prikkelen.Met het event maakte Plantum kamerleden, ambtenaren, scholieren en branchegenoten warm voor de plantenwereld. Planten spelen immers een belangrijke rol binnen de landbouw, de duurzame productie van voedsel en de tuinbouw, bosbouw en alle non-food producten, zoals papier, hout, chemicaliën, energie en geneesmiddelen. De doelstelling van het evenement Boeiend Groeiend was om de hele sector te betrekken in het maken van toekomstig beleid. Artishock ontwikkelde op basis van de communicatiedoelstelling van Plantum het eventconcept, bedacht de eventnaam en een pakkende huisstijl. Samen met Hutten gingen ze vervolgens aan de slag met de aankleding, het geluid, decor en de catering.

Zintuigen prikkelen
Met de expokas ‘The Green Machine’ liet Plantum zien hoe essentieel planten, kruiden en zaden zijn voor het leven op aarde, de economie en de voedselvoorziening. Hutten was verantwoordelijk voor de look & feel van de tuinbouwkas ‘Take a Seed’. We kregen de opdracht om de bezoekers te laten ervaren dat ze echt in een kas waren. Een echte beleving waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. En dus lieten we hen zien, ruiken, proeven en voelen.

Take a Seed!
De reis van de bezoekers en het verhaal van Plantum begon al buiten op het terras met drie ruime picknickbanken omringd door verschillende planten, een mini-moestuintje, plukbomen met fruit en relaxte zitzakken. Eenmaal binnen konden de bezoekers twee royaal opgezette ruimtes verkennen. De eerste was het expo-gedeelte ‘The Green Machine’ waar ze het verhaal achter de producten hoorden. Daarna werden ze met de uitnodiging Take a Seed naar het aangrenzende hospitality-gedeelte geleid met een coffee corner, theetuin en lemonade bar. Deze ruimte was door Hutten geheel in stijl van het event aangekleed met veel groen, zaden, kruiden en planten. Aardbeiplanten en paprikaplanten wisselden elkaar af met kleurrijke hortensia’s. Een felgroene decorwand met daarin tientallen tandwielen verweven, aantrekkelijke bewegwijzering en diverse sfeerelementen vertelden de essentie van Plantum: producten die van grond tot mond gaan. 
 
Culinair vakmanschap
Hutten verzorgde ook dagelijks een ontbijt, lunch en diner voor verschillende bezoekers. Uiteraard was er een grote rol weggelegd voor groenten en fruit met hun verhaal, maar ook voor snackgroenten. De ingrediënten en producten die leden en leveranciers van Plantum dagelijks gebruiken, werden verwerkt in de verschillende gerechten, hapjes en drankjes. Front cooking zorgde ervoor dat het voor gasten duidelijk zichtbaar was welke items werden gebruikt door de koks van Hutten. Hummus spreads, mini-boterhammen met gegrilde paprika en gegrilde courgette, een paprikasoepje, gele appelcompote met gepocheerd kreeftenvlees en een dessert met het thema ‘chocoladetuintje’ zijn slechts een greep uit het culinaire aanbod. De kas was hiermee een echte green experience. We kijken terug op een geweldig event, waarbij wij in samenwerking met Artishock en andere betrokken partijen lieten zien op een juiste wijze aan te kunnen haken op de doelstelling van het event. Hutten heeft écht toegevoegd met culinaire verrassingen en een onderscheidend decor.

Over Plantum
De leden van Plantum zijn actief in veredeling, vermeerdering, opkweek en handel van zaden, bollen, knollen, stekken en jonge planten. Plantum wordt in binnen- en buitenland breed erkend als autoriteit en deskundig belangenbehartiger van de sector plantaardig uitgangsmateriaal in Nederland. 

Wil je weten hoe we jouw event tot bloei kunnen laten komen? Neem dan gerust contact met me op.