Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Alles wat aandacht krijgt groeit

Onlangs vierde Guidion samen met haar medewerkers het tienjarige bestaan van het bedrijf. Break Out Verwondering en Hutten sloegen de handen ineen om een mooi event voor alle werknemers neer te zetten. Guidion is een prachtig bedrijf met praktische en herkenbare waarden. Maar wat betekenen die dan voor de verschillende 'bloedgroepen' van het bedrijf? En hoe vatten we die in een event? Verbinden is het antwoord op deze en soortgelijke vragen. Door medewerkers met elkaar te verbinden geef je hen de mogelijkheid om aandacht voor elkaar te hebben. En bij Guidion pakten ze dat op een originele en gedurfde manier aan!

Bij Guidion kregen de kantoormedewerkers aan het begin van het jaar (door middel van een app) een aantal technisch experts toebedeeld. De medewerkers waren er niet alleen verantwoordelijk voor dat hun 'buddy's' naar het feest kwamen, maar ook dat het bijzondere verhaal van deze 'Guidionners' werd achterhaald. Om dat voor elkaar te krijgen had de kantoormedewerker de beschikking over tijd, een toolbox en zijn eigen groeiende enthousiasme.

Haal eruit wat erin zit!
Joris Linssen, presentator van het programma 'Hello Goodbye', laat het regelmatig zien: ieder verhaal is de moeite waard. Het is dan wel belangrijk dat je goede vragen stelt en er tijd en aandacht aan besteedt. Hoe de medewerkers dat wilden doen, mochten zij zelf bepalen. Doel was samen te zoeken naar activiteiten die ze wilden terugzien bij het event, naar de bijzondere verhalen van de experts en speciale verhalen van klanten. Al deze onderdelen samen bepaalden de ingrediënten voor een prachtig feest waar veel mensen naartoe kwamen: De Guidion Brouwerij. Op een bijzondere locatie, namelijk het Geofort in Herwijnen, konden de bezoekers deelnemen aan een DJ-workshop, BBQ-workshop en zelfs meubels maken die tijdens het feest gebruikt werden.

Wat je geeft, krijg je terug. De aandacht die in dit event is gestopt, stond niet alleen garant voor een hoge opkomst, maar ook voor een hoge betrokkenheid van de aanwezigen. En natuurlijk is er een afbreukrisico. De kans is altijd aanwezig dat 'men' het niet doet en dat de kernwoorden integer, lerend en enthousiasme slechts mooie kreten blijken te zijn. Maar als het kantoorpersoneel zelf het goede voorbeeld geeft is dat de basis voor succes!