Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Aloha Nature’s Pride!

Kom maar door met die zomer, want wij hebben nu toch iets lekkers! Zalige mango's, sappige ananassen en creamy avocado's van De Guijt. Het lekkerste exotische fruit komt vanaf nu van onze nieuwe held Nature's Pride. Dat wordt een zalige zomer!

Nature's Pride staat voor eerlijke handel en de beste duurzame kwaliteitsproducten. Het bedrijf werkt samen met een wereldwijd netwerk van telers en levert de lekkerste exotische groenten en fruit. Nature's Pride wil eerlijk en op een verantwoorde manier zaken doen en neemt haar verantwoording voor de impact die haar activiteiten hebben op de samenleving. Veel producten van Nature's Pride komen uit ontwikkelingslanden. In die landen zijn de arbeidsomstandigheden en is de milieuwetgeving niet altijd op het niveau dat het bedrijf nastreeft. Daarom streeft het bedrijf naar lange termijn relaties met haar partners overzee, waarbij zij zeker stellen dat de werknemers op de velden en in de pakhuizen goede arbeidsomstandigheden hebben en dat er aandacht is voor het milieu. En die missie sluit natuurlijk helemaal aan bij de uitgangspunten van De Guijt.

Meer smaak door latere oogst

Nature's Pride heeft veel kennis van het rijpen van fruit en zet deze kennis in voor een speciaal Ready to Eat-programma. Zo is het bedrijf uitgegroeid tot marktleider van de Ready to Eat mango, avocado en papaja. Alleen het beste fruit wordt voor het Ready to Eat-programma gebruikt. De mango's en papaja's worden ongeveer twee weken later geplukt dan de gemiddelde mango en papaja op de markt. Het fruit heeft daardoor een veel hoger suikergehalte en smaakt veel intenser. Onze avocadotelers moeten wachten met het plukken voor Nature's Pride totdat de olie in het fruit het juiste niveau heeft gehaald. Want de olie geeft de avocado zijn romige textuur en smaak. Hoe rijper de mango's, papaja's en avocado's zijn, oftewel hoe meer suiker of meer olie ze bevatten, des te gelukkiger ze zijn! Ze lijken beter na te rijpen, hebben een langere houdbaarheid en hebben veel meer smaak. Dat wordt genieten dus!

Op de website www.naturespride.nl vind je meer informatie over de producten en bovendien leuke weetjes en superlekkere recepten met al dat uitheemse lekkers.

Op dinsdag 16 juni is er weer een Hutten Ideeëntuin. Daar kun je als bezoeker de mango's, ananassen en avocado's lekker zelf proeven. Ben jij er ook bij?