Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Bakkerij Hutten en Atos helpen elkaar in verantwoord ondernemen

Onze opdrachtgever Atos uit Amstelveen liet onlangs aan locatiemanager Gijs Salentijn weten dat in een opslaglocatie in Eindhoven een meng- en deegmachine had staan die nagenoeg niet meer werd gebruikt. Of wij daar raad mee wisten, was de vraag. Maar natuurlijk! Op de Atos-locatie in Amstelveen was helaas geen plek voor de machine. Maar de bakkerij bij Hutten kon dit handige apparaat goed gebruiken. Een mooi voorbeeld van hoe wij samen met een opdrachtgever samen tot hergebruik van materialen en machines kunnen komen.

Op het moment dat Gijs hoorde van de machine, bedacht hij zich geen twee keer. Hij vroeg aan facility manager Paulette Hox van Atos of Hutten de machine kon overnemen. Op MijnHutten (Huttens interne communityplatform) plaatste hij een oproep. Welke locatie kan een meng- en deegmachine gebruiken? En binnen een dag was het al raak! Frank van Hurne van Hutten dacht dat de bakkers van de Hutten-bakkerij wel raad wisten met dit mooie exemplaar. In onze bakkerij werken voornamelijk cliënten van Koninklijke Kentalis met beperkingen in horen en communiceren. Wij geven hen graag de kans om deel te nemen in het arbeidsproces. "Toen ik aan Atos vertelde over onze filosofie over maatschappelijk verbeterend ondernemen, reageerden ze erg instemmend en enthousiast. Atos heeft laten zien hoe je eenvoudig met een vriendendienst elkaar kunt helpen. De machine heeft bij ons een nieuwe bestemming gekregen. Een geweldig gebaar van Atos en een bewijs dat je elkaar als partners een helpende hand kan toesteken."

Paulette Hox: "Dit is een perfecte oplossing. De machine riep om een nieuwe bestemming elders. Nu heeft hij deze gekregen in de bakkerij van Hutten. We zijn blij dat we een steentje bij hebben kunnen dragen aan Huttens maatschappelijke verantwoordelijkheid."

En heeft Atos dan helemaal niets ontvangen? “Jawel hoor", zegt Gijs met een lach. "De collega's van Atos kunnen een pakketje winnen met ambachtelijk bereide producten uit de bakkerij. En daarbij zit een foto van de Hutten-bakkers met de broodmachine. Zo is de machine toch nog een beetje aanwezig bij Atos."

Check hieronder de foto van de overhandiging van de pakketjes uit de bakkerij!