Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Bernhoven kan weer meest gastvrije ziekenhuis van Nederland worden

Ziekenhuis Bernhoven in Uden is voor de derde keer genomineerd voor de award 'Gastvrijheidszorg met Sterren'. In 2014 en 2016 won Bernhoven deze prestigieuze titel. Op 16 november wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de Dag van de Gastvrijheid in het Beatrix Theater in Utrecht.

Gastvrijheid neemt een steeds grotere plaats in binnen de zorgsector. Belangrijke onderdelen daarvan zijn gezond en lekker eten en genieten van een goede maaltijd in een prettige ambiance. Sinds vier jaar verzorgt Hutten het eten-, drinken- en gastvrijheidsconcept in het ziekenhuis in Uden. Charles Janssen, manager van Hutten Care & Cure: "Wat we in Bernhoven doen, is uniek binnen de Nederlandse ziekenhuiswereld. Patiënten kunnen dagelijks van de menukaart kiezen wat ze willen eten, wanneer, waar en met wie, zonder concessies te doen aan de kwaliteit van het product. Uitgangspunt is maximale flexibiliteit en kwaliteit en smakelijke, gezonde producten die bijdragen aan het welzijn van de patiënt. We zijn erg trots dat we voor de derde keer zijn genomineerd en complimenten aan alle samenwerkers die hier dagelijks voor en achter de schermen een bijdrage aan leveren."

Gastvrijheidszorg met Sterren
Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van leven in de zorg. De waardering komt tot stand via beoordelingen van patiënten, management, cliëntenraad, medewerkers, vrijwilligers en familieleden en daarnaast via een onaangekondigd bezoek door een externe auditeur. Gastvrijheidsaspecten die worden meegewogen zijn onder meer ambiance, bejegening, beleid, eten & drinken, faciliteiten en klantvriendelijkheid. De komende maanden worden de vijf genomineerde ziekenhuizen verder geaudit. Het verschil met de afgelopen jaren is dat de huidige 'titelhouder' ook kan worden genomineerd voor de award. In voorgaande edities werd de winnaar van het jaar ervoor uitgesloten van deelname.

Doelgroepenvoeding
Hutten Care & Cure serveert ook doelgroepenvoeding, zoals oncologische hapjes, in Ziekenhuis Bernhoven. Hutten gelooft dat goed eten helpt bij het herstel of zelfs het voorkomen van ziekten. Uit onderzoek blijkt dat goede voeding in ziekenhuizen belangrijk is. Mensen herstellen sneller en kunnen eerder naar huis. Hutten probeert hieraan bij te dragen met een uitgebalanceerd menu en aangepaste voeding voor speciale doelgroepen: mensen met kanker, ouderen, mensen die een natriumbeperkt dieet moeten volgen en mensen met kauw- en slikproblemen.

De andere kanshebbers voor de 'Gastvrijheidszorg met Sterren 2017 zijn Groene Hartziekenhuis Gouda, Westfriesgasthuis Hoorn, Ziekenhuis Scheper in Emmen en St. Annaziekenhuis in Geldrop. In totaal namen 120 zorglocaties deel aan Gastvrijheid met Sterren.