Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek
Header Blog Hutten 1800x600 29 hash563099fdbe07fc0e

Bijna twee decennia samenwerking tussen Hutten en GEA

Met een ferme handdruk bevestigden GEA en Hutten afgelopen week de voortzetting van de samenwerking die al bijna twintig jaar duurt. Hutten nam in 2000 haar intrek in het eerste bedrijfsrestaurant bij GEA Refrigeration Netherlands CSO (Grenco) aan De Beverspijken in 's-Hertogenbosch, later volgden GEA Refrigeration Netherlands TCPC (Grasso) aan de Parallelweg in dezelfde plaats en GEA Food Solutions in Bakel. Inmiddels neemt GEA aan de Parallelweg in Den Bosch ook Hospitality Services af bij Hutten. Groot geworden in koelsystemen, is GEA een echt productiebedrijf. “Het stimuleren van gezond eten is altijd al een speerpunt geweest binnen ons HR-beleid, maar ik kan de snacks niet weghalen hier. Hutten begrijpt dat,” zegt managementassistente Sanne Verzandvoort. 

“Zelf neem ik sinds 2006 geen eigen lunch meer mee” zegt John Jochems, Facilitair Inkoper. “Hutten biedt een ruime keuze. Zo kunnen wij bij GEA aan De Beverspijken naast brood ook altijd kiezen voor een warm gerecht, zoals een eiergerecht dat telkens wisselt of een item dat past in het seizoen. Met mijn glutenintolerantie is mijn keuze wat beperkter, maar er wordt altijd rekening mee gehouden.” Sanne werkt op de GEA-locatie aan de Parallelweg: “Het mooie vind ik dat mensen niet verplicht zijn om in het bedrijfsrestaurant te lunchen. Ze kunnen hun eigen lunch meenemen en dat aanvullen met een soep of salade. Dat doe ik zelf ook vaak. We hebben hier een tijdje met lunchdeals gewerkt, dan kreeg je twee boterhammen met een drankje en fruit voor een vaste prijs. Maar we gaan nu terug naar de losse verkoop, daarmee bieden we onze medewerkers meer keuzemogelijkheden. We voeren meteen vernieuwing door vanuit de inzet om gezond gedrag te stimuleren. Zo krijgen we een yoghurtbar en een saladebar. Er is steeds meer aandacht voor vitaliteit. Vanuit HR is het ook een thema, dus we kunnen het nu van twee kanten stimuleren. En ook al kan ik de snacks niet weghalen hier, we kijken wel wat we wel kunnen doen.”

Stimuleren gezond eten
“Zo organiseren we vier keer per jaar een gezonde week,” vervolgt Sanne. “En ook bij speciale acties, zoals het laten komen van de Food & Mood Maker van Hutten, kies ik voor een gezond thema.” De Food & Mood Maker inspireert de gasten op de locaties van Hutten met zelf gecreëerde gerechten en hapjes, variërend van huisgemaakte springrolls tot hangop. Met zijn mobiele foodmeubel dat aan ieder gewenst concept aan te passen is, zorgt hij voor een culinaire verrassing tijdens de lunch. Guido van der Krabben, als Business Unit Manager eindverantwoordelijk voor Business Catering & Horeca: “Hutten heeft een duidelijke propositie waarbij we met vers en duurzaam geproduceerd eten en drinken willen bijdragen aan een gezonde leefstijl. Daarbij gaat het niet om de losse producten, maar om het totaal dat je eet en drinkt. Samen met de opdrachtgever kijken we altijd hoe we vanuit deze basis het beste maatwerk kunnen leveren. Bij een locatie als GEA is het dus zoeken naar de juiste balans om het zowel voor de kantoormedewerkers als de productiemedewerkers aantrekkelijk te maken.”

OneGEA
Met de verlenging vallen alle drie de vestigingen nu onder een contract. Director Supply Chain BA Solutions bij GEA, Theo Weijers: “Hiermee hebben we een van de eerste samenwerkingen ingevuld vanuit het onderdeel OneGEA van onze strategie Fit for 2020. Zoals de naam al zegt: we willen één GEA zijn en de krachten van onze locaties bundelen. Zo ook op inkoopgebied. Hutten is een voorbeeld van een samenwerking die op de nieuwe manier is geregeld. We hebben daarom ook de looptijd van het Hospitality-contract gelijk getrokken aan dat van het cateringcontract. Sanne: “We zijn blij met de combinatie tussen catering en Hospitality. Doordat de gastvrouwen op elkaar ingespeeld zijn, is er veel flexibiliteit, bijvoorbeeld bij het overnemen van pauzes. Sowieso zijn we erg tevreden over het personeel van Hutten. Ze herkennen de gasten en hun wensen en draaien moeiteloos mee in de catering bij events. We zien hen ook als een van ons, we betrekken ze bij speciale gebeurtenissen zoals Sinterklaas of de jaarlijkse barbecue.” 

Zie je zo’n samenwerking met Hutten ook wel zitten? Neem dan eens contact op met mijn collega Hanneke Kezer: hanneke.kezer@hutten.eu.