Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Boeiend, maar het bindt mijn relaties niet

Tijdens een evenement wil je je boodschap zo goed mogelijk afstemmen op de gast. Alleen zo kun je fotomomenten* met daarin jouw vertaalde doelstellingen succesvol overbrengen. Hoe stem je die boodschap dan zo goed mogelijk af? Wij zijn van mening dat dit in drie stappen gebeurt: bereiken, boeien en binden. In dit artikel zoomen we in op het binden van relaties aan je organisatie.

Wat is de kracht binnen een relatie? Het binden van relaties is in deze tijd een vak apart. Door de globalisering en digitalisering komen prijs en kwaliteit op straat te liggen, de markt wordt transparanter.

In de beleving van onze talentvolle jeugd past geen ‘job for a lifetime’. Als bedrijf speel je in op het feit dat de jeugd maximaal drie à vier jaar op zijn plek zit, waardoor één-op-één contacten bruut verbroken worden. Er is maar één oplossing: veel geven. Aandacht, oplossingen, plezier, simpelweg positieve energie geven. In de praktijk gaat de binding in de relatie verloren als klanten en werknemers je verlaten en kun je weer van voor af aan beginnen.

Het binden van een relatie
Hoe ga je op een zorgvuldige manier te werk? Eén van de succesfactoren kan een evenement zijn. Hier breng je een relatie 2,5 uur ‘in jouw context’, bestudeert wat hij verwacht en gaat in deze tijd goed in gesprek. Relaties worden vaak simpelweg benaderd onder het motto ‘ze kennen ons bedrijf toch?’. Maar juist de subtiele aandacht is belangrijk. Een relatie wil zich binden als er wat voor hem te winnen is. Als je een relatie bindt kun je er hoogstwaarschijnlijk weer drie tot vier jaar tegen aan.

Binding heeft ook te maken met structurele aandacht. Vanaf het eerste moment dat je iemand uitnodigt, ben je aan het geven. Het binden gaat door tot na het evenement. Je stopt goede en positieve energie in het evenement en de kunst is om tot minstens twee maanden na het evenement gebruik te maken van de beelden en ervaringen die je hebt achtergelaten.

Het creëren van relaties tot lang na het evenement
Een evenement biedt aanknopingspunten om contact te maken. Voor accountmanagers is het de ideale voedingsbodem om producten en diensten te verkopen. Een goede bedankbrief voor aanwezigheid met daarbij een slimme uitnodiging voor een afspraak kan erg charmant en leuk zijn. Het is inventief en creatief en je begint meteen gelijkgestemd aan het gesprek. Het evenement is de drager voor relaties die nog lang na het evenement standhouden.

Dit artikel is afkomstig uit het boekje ‘Hoeveel verdient u met uw evenement?’ uitgegeven door Hutten. Ben je nieuwsgierig naar de inhoud van het volledige boekje? Een hardcopy van het boekje is te bestellen via de website van Hutten.

* Fotomomenten zijn dé succesbepalende factoren van elk evenement. Bij evenementen is het belangrijk om positieve hoogtepunten te creëren die als fotomomenten worden opgeslagen in de hersenen van de gast.