Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek
20180412 Hutten Mecc Maastricht 5219 hashba0b96e05c69c35a

Brainfood houdt congresbezoekers scherp

Je organiseert een meerdaags congres en steekt veel tijd (en geld) in het uitzoeken en selecteren van interessante onderzoekers, de beste sprekers en prikkelende organisatoren van workshops. Ook in alle zaken eromheen denk je vanuit de bezoeker, die het aan niets moet ontbreken. Deze betaalt immers om met zoveel mogelijk kennis en inspiratie naar huis te gaan. Hoe logisch is het dan om een cateraar te selecteren die met zijn eten en drinken echt bijdraagt aan de vitaliteit van de gast? De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NvvP) koos dit jaar tijdens hun voorjaarscongres voor het derde jaar voor Hutten. Het concept was nieuw: gezond en duurzaam eten stond drie dagen centraal, met elke dag een ander thema: Eet je gezond, Brainfood en There’s no PLANet B. 

In onze bedrijfsrestaurants verzorgen wij duurzame lunches die bijdragen aan de vitaliteit en het energieniveau van onze gasten. Ook tijdens een zakelijk event is het fijn als de bezoekers scherp en gefocust blijven, zonder energiedips. Het aanbieden van een vitale lunch op zo’n event is voor ons een logische vervolgstap. Daarbij kunnen we dankbaar gebruikmaken van alle wetenschappelijke kennis die we de afgelopen jaren hebben verzameld en de kunde die onze koks hebben ontwikkeld rondom een gezond eetpatroon. Onlangs kon Hutten Meetings & Events dit in de praktijk brengen tijdens een groot congres in het MECC in Maastricht.

Eet je gezond
Hutten gelooft dat we met de laatste wetenschappelijke kennis over gezond eten toe kunnen werken naar meer vitaliteit voor gasten. Onze visie op vitaliteit is gebaseerd op de meest recente inzichten en samen met Stichting Voeding Leeft zijn deze vertaald in een voedingsmodel. Het model gaat niet uit van individuele producten die goed of slecht zijn, maar of het product bijdraagt aan het goed voeden van je lichaam. Een gezond eetpatroon is volgens het model in de basis plantaardig, bevat minder dierlijke en minimaal bewerkte producten. 

Brainfood
De vertaalslag naar de congresbezoeker maken we door ons aanbod af te stemmen op het voedingsmodel. Als een gast kan kiezen voor vooral verse, onbewerkte en plantaardige producten en er voldoende variatie is, kunnen wij als Hutten optimaal bijdragen aan zijn eetpatroon en daarmee aan zijn concentratie. De gasten konden daarom kiezen uit een gevarieerd aanbod van broodjes en flatbreads met voor 50 % vegetarisch beleg, zoals kikkererwten met mango en yoghurt of avocado-hüttenkäsespread met spinazie. Ook was er een uitgebreid saladebuffet en waren en warme wereldgerechtjes op basis van volkoren granen. Een gezond eetpatroon leidt tot een gebalanceerde bloedsuikerspiegel met minder pieken en dalen. Je energieniveau blijft op peil en daarmee je concentratie en alertheid. Daarom lieten we de gasten kennismaken met voedingsmiddelen die een positieve invloed hebben op je hersenen: brainfood! Eieren en noten bijvoorbeeld, maar ook pure chocolade en broccolisoep. Deze laatste bevat veel ijzer, dat helpt om je te concentreren. 

Ontspannen in Le Rebelle
Waar we er overdag alles aan deden om de concentratie van de congresbezoekers op peil te houden in het MECC, stonden de avonden in het teken van ontspanning. Zo organiseerde Hutten met EMG groep en Bestebands.nl een sfeervolle feestavond in Le Rebelle. Honderden gasten genoten in de in ‘roaring 20's’ gehulde kerk van heerlijke hapjes, drankjes en goed entertainment.

Wil je ook zo’n vitaal event organiseren? Neem dan contact met me op, ik vertel je graag meer: michiel.wijnstroom@hutten.eu.