Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Brasserie de Poorten: een unieke plek aan de Maas

Steeds meer mensen weten de weg naar Brasserie De Poorten aan de Maasboulevard in Cuijk te vinden. Ze strijken er neer om te genieten van een heerlijke kop koffie, een verfrissend drankje of smaakvolle maaltijd én natuurlijk het prachtige uitzicht over de Maas. Anderhalf jaar geleden opende deze horecagelegenheid haar deuren. We blikken terug en vooruit met chef-kok Rik van Kempen en horecamanager Jeanet Voorn.

Wie wel eens een bezoek heeft gebracht aan Brasserie De Poorten weet dat het de moeite waard is dit plekje net buiten het centrum van Cuijk op te zoeken. Met mooi weer in aantocht is een middagje op het terras een aanrader. Het prachtige uitzicht over de Maas vanuit de brasserie laat niemand onberoerd. Deze verbinding met de natuur laat De Poorten in alles wat zij doet terugkomen. Groenten en fruit komen van lokale boeren en telers en er wordt uitsluitend met vis, vlees en zuivel gewerkt van dieren die een goed leven hebben gehad. Chef-kok Rik van Kempen doet er samen met zijn team alles aan om elke dag weer heerlijke gerechten te presenteren aan jong en oud. “Het werken met mooie producten en daar een fantastisch gerecht van maken, zorgt ervoor dat ik elke dag met veel plezier aan het werk ben in de brasserie," aldus Rik.

Van koffie met gebak tot diner
Gasten zijn de hele dag door welkom in De Brasserie. Van koffie met iets lekkers erbij, een smaakvolle lunch, uitgebreid diner tot aangeklede borrel met heerlijke hapjes. Ook kun je bij Brasserie De Poorten terecht voor speciale arrangementen zoals een high tea of high beer of het speciale driegangenmenu voor €24,50 dat elke maand wisselt. Iedere woensdag vanaf 17.00 uur is het 'De pannen op tafel': net als thuis samen genieten van een ouderwets lekkere maaltijd. Je betaalt die avond slechts 7,50 per persoon, inclusief dessert! Wie een feestje, jubileum of andere gebeurtenis wil vieren is er ook aan het juiste adres. Uiteraard kunnen Rik en zijn team rekening houden met alle dieetwensen. Zo zijn vegetariërs goed af bij de brasserie. Rik heeft zich gespecialiseerd in de vegetarische keuken en kookt deze gerechten graag (en goed!).

Genieten voor iedereen
Naast de gasten in de brasserie is er nog een bijzondere groep waarvoor Rik en zijn team dagelijks koken. Het zijn de bewoners van Castella, het onder hetzelfde dak als De Poorten gevestigde zorgcentrum van Pantein. Rik: “We koken in onze keuken met minder suiker en zout en met de betere vetten. Ook gebruiken we geen onnatuurlijke e-nummers. Dat is niet alleen voor ouderen of mensen met een intensieve zorgbehoefte beter, maar voor iedereen. Ik vind het mooi dat ik kan laten zien dat je zo ook heel erg smaakvol kunt koken. Doordat wij met verse en zoveel mogelijk onbewerkte producten werken, kunnen wij iedereen een gezonde en voedzame maaltijd bieden."

Huiselijke ontmoetingsplek
Jeanet Voorn is horecamanager bij Brasserie De Poorten. Ze vindt het bijzonder om in deze 'onalledaagse' setting van betekenis te mogen zijn. Het geeft een extra dimensie aan haar werk, waarin het draait om oprechte gastvrijheid. “Ik vind het vooral bijzonder dat we het voor elkaar hebben gekregen dat we iedereen kunnen laten genieten op deze mooie plek. De verbinding zorgt soms voor bijzondere ontmoetingen. Onze brasserie is daarmee alles behalve een 'ouderwets theekransje' maar maakt het tot een gezellige ontmoetingsplek. We serveren er gewoon ontzettend smaakvol en goed eten. Als je een blik in onze menukaart werpt, snap je wat we bedoelen met vers en echt huisgemaakt. Maar pas als je het geproefd hebt, weet je het."

Zin gekregen in een bezoekje? Lees hier alles over openingstijden en arrangementen bij Brasserie De Poorten.