Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

​Column: Omdraaien……?

Voor mij is het ongelofelijk dat wij in een welvaartsland als Nederland zo omgaan met de mensen die ons hebben voort-, en grootgebracht. Ik juich dan ook zeer de maatregelen toe die staatssecretaris van Rijn gaat doorvoeren; de regie van de zorg bij de patiënt laten. Is het eigenlijk wel zorg? In mijn beleving is zorg helemaal geen zorg, maar gewoon hospitality.

18 minuten wordt mevrouw Jansen onder de douche gezet en een nieuwe steunkous aangedaan.

23 uur en 42 minuten is het gewoon een hotelservice. Wanneer iedere zorginstelling een hotel zou zijn, dan krijgen de medische kant en de echte verzorgingskant veel meer kans door te ontwikkelen. Er is meer tijd voor een praatje, er wordt veel meer vanuit de gastvrijheidscontext gekeken om een gatiënt (gast/patiënt) gelukkig te maken.

Wij zijn gewend om geïnteresseerd te zijn of het lekker en leuk was en halen onze motivatie uit het iedere dag een beetje beter te doen. We zouden een hands on ‘aandacht weekplan’ maken met de familie met als stralende middelpunt mevrouw Jansen. Wij zouden nadenken hoe de kinderen het wel leuk vinden om naar oma te gaan.

We zouden zelfs een zakelijke houding aannemen naar de familie als moeder Jansen een week alleen was.

We zouden zorg slim inkopen en gaan voor het beste. Volgens mij reduceren we 20-30% kosten en kunnen we met onze ervaring makkelijker verduurzamen. In mijn ogen passen de processen, systemen en onze organisaties prima in de zorg. Onderschatting….. nee we blijven bij onze leest, echter je kunt nu eenmaal niet om het feit heen dat gemiddeld 80% van de tijd hospitalitytime is. Op naar de nieuwe “gatientable verdienmodellen zeg ik dan!