Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Daan Duives nieuwe executive chef Care & Cure

Sinds 1 maart 2021 is het culinaire team van Hutten Care & Cure uitgebreid met Daan Duives. Daan gaat zich bezighouden met de doorontwikkeling van het aanbod van eten en drinken voor de diverse zorginstellingen waar Hutten actief is. Zijn achtergrond en specialisme maken hem tot de aangewezen persoon om dit verder vorm en inhoud te geven.

“Iedereen die gebruikmaakt van zorg heeft recht op eerlijke, veilige en gezonde voeding”, trapt Daan af. Sinds hij in zijn directe omgeving geconfronteerd werd met langdurige ziekenhuisopnames van familieleden besloot hij het roer om te gooien. Hij verkocht het restaurant dat hij samen met zijn vrouw runde in Nijmegen en ging aan de slag bij Maison van den Boer. Eerst als productiechef Food for Care en later als projectmanager bij het zelfstandige onderdeel, waar hij zich bezighield met productontwikkeling en menuengineering. De overstap naar Hutten heeft hij weloverwogen gemaakt. “Ik kende Hutten al en had met meerdere mensen contact. Ik wilde hier gewoon heel graag werken. Het komt nu allemaal samen: deze functie en de opleiding Gastro engineering in Leuven waar ik mee bezig ben. Die is toegespitst op voeding in de zorg en alles wat ik daar leer kan ik direct toepassen.”

Synergie en borging processen
Daan is inmiddels een aantal weken aan de slag en bezig aan een kennismakingsronde langs alle locaties. Daan: “Een van mijn taken is om meer synergie in menucycli aan te brengen en overall borging van processen. Het is de truc om dat te doen zonder dat we het creatieve proces van de koks te veel geweld aan doen. Ook het integreren van speerpunten uit ons F&B beleid staat op het programma. Denk aan het ontwikkelen van gerechten met plantaardige in plaats van dierlijke eiwitten en het inzetten van meer volkoren producten. Dit lijkt niet ingewikkeld, maar onderzoeken van onder andere de Wageningen Universiteit wijzen uit dat plantaardige eiwitten moeilijker worden geabsorbeerd dan dierlijke. En omdat eiwitten heel erg belangrijk zijn bij herstel, is dit dus iets waar je bij de ontwikkeling van nieuwe recepturen rekening mee moet houden. Sowieso is wetenschappelijke onderbouwing enorm belangrijk voor het goed uitdragen van een concept. Om deze reden werken we ook intensief samen met andere disciplines binnen de zorg, zoals diëtisten en andere specialisten. Een voorbeeld van zo’n samenwerking is het platform Voeding & Kanker info. Hutten ontwikkelt de recepturen voor deze website, ook dit onderdeel zal onder mijn verantwoordelijkheid vallen vanaf nu.” Hutten heeft een flinke reorganisatie achter de rug, waarbij teams opnieuw geformeerd zijn. Daan: “Care & Cure is het minst geraakt, de zorg draait immers altijd door. Toch raakt het je. En hoewel ik het dus enorm naar mijn zin heb, is het soms lastig als je weet dat er veel collega’s hun baan hebben verloren. Ik hoop dat we snel weer in een stijgende lijn zitten, ik ben blij dat ik hieraan mijn steentje kan bijdragen.”

Wat kan Hutten Care & Cure voor jouw zorginstelling betekenen? Neem contact op met Nan van Lith.