Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek
Vision Plaza Blogbericht 1800x600 px3 hashfbde8aad5d160434

De werkomgeving van de toekomst: relaties delen kennis en inspiratie

Enkele dagen voordat Nederland officieel niet meer thuis hoeft te werken, organiseerde Hutten haar eerste interne en live relatie-event sinds een jaar. Op 24 juni ontvingen we twintig relaties uit de bedrijfscatering voor de inspiratiesessie ‘De werkomgeving van de toekomst’. “We kijken terug op een middag vol energie met heel waardevolle inzichten,” aldus Jacob Jan Bos, Corporate Manager Sales bij Hutten.

De werkomgeving is veranderd. Veel werkplekken zijn flexplekken en de bezetting wisselt als nooit tevoren. Het maakt dat ook de rol die gastvrijheid en eten en drinken vervullen binnen de bedrijfsmuren verandert. We lezen erover en horen het terug uit de markt. Tegelijkertijd praten we er met opdrachtgevers over en zijn er inmiddels f&b invullingen die meer tegemoet komen aan de veranderde behoeften van de zogenaamde hybride medewerker. Hoog tijd om dit alles samen te brengen: oplossingen te laten zien, kennis te delen en elkaar te inspireren op dit actuele thema.

De behoeften van de hybride medewerker
Dat werkgevers worstelen met de vraag hoe nou het beste tegemoet te komen aan de behoeften van de zogenaamde hybride medewerker, was voor Hutten aanleiding om al eerder aandacht aan het thema te schenken. Op 8 juli vorig jaar zijn al de eerste verkenningen gedaan met een klantenpanel en In de Whitepaper ‘9 inzichten om de hybride medewerker te faciliteren in eten, drinken en gastvrijheid’ wordt dieper ingegaan op werkcultuur, werkplek en het faciliteren van gezond eten en drinken. In de inspiratiesessie kregen de deelnemers na een rondleiding, in een tweetal presentaties een update vanuit Hutten over hybride werken en toekomstgerichte f&b-invullingen. Daarnaast werd er in een interactieve sessie vooral kennis en inspiratie gedeeld aan de hand van een aantal stellingen. Jacob Jan Bos: “Het was een enorm waardevolle bijeenkomst voor alle partijen. Dat de bestemming van het kantoorpand is veranderd is duidelijk, maar hoe dit er precies uit gaat zien, staat voor veel werkgevers nog niet vast. Dat dit een gedeeld vraagstuk is, was voor de deelnemers fijn te ervaren. Wel verwacht een deel van de deelnemers dat er vaker op kantoor gewerkt gaat worden dan een tijdje geleden de trend leek te worden. Waar eerder het thuiswerken een norm leek te worden, geeft men nu aan dat de verwachting is dat mensen toch wel minimaal drie dagen op kantoor worden verwacht.”

Waardevol inzicht
Bij het ontwikkelen van nieuwe f&b-invullingen zijn inzichten van werkgevers belangrijk. Gijs van Wanrooy, Manager Markt & Concepten Business Catering & Horeca: “Een mooi inzicht was dat we de groep mensen die helemaal niet thuis heeft gewerkt, omdat zij bijvoorbeeld in de productie werken, niet moeten vergeten. We hebben het steeds over de veranderde functie van het kantoorpand als ontmoetingsplaats en de verbindende rol die eten, drinken en gastvrijheid daarin spelen, terwijl dit natuurlijk helemaal niet voor iedereen geldt. Werkgevers hebben dat heel scherp en zien dit momentum ook echt als kans om niet alleen de hybride medewerkers, maar ook hun productiemedewerkers op een passende wijze te faciliteren. Voor ons is dit een waardevol inzicht én een uitdaging met vraagstukken om ons in vast te bijten. Want hoe neem je deze medewerkers bijvoorbeeld mee in de transitie naar een meer gezond aanbod, zonder betuttelend te zijn?”

De kracht van fysieke ontmoeting
We kijken terug op een geslaagde middag. Jacob Jan Bos: “Het belang van fysiek bij elkaar zijn, werd door iedereen bevestigd. Met elkaar zakendoen gaat over elkaar ontmoeten. De energie die dan vrij komt, kun je niet vergelijken met een online bijeenkomst. We waren dan minder ver met elkaar gekomen dan nu. De komende tijd zal duidelijk worden hoe het hybride werken zich uitkristalliseert. Ondertussen blijven we in nauw contact met onze opdrachtgevers en werken we aan f&b-invullingen voor een brede doelgroep medewerkers.”

Meer weten over de 9 inzichten om de hybride medewerker te faciliteren in eten, drinken en gastvrijheid? Download hier de whitepaper.

Kunnen we je helpen met jouw uitdaging bij het faciliteren van jouw medewerkers? Neem dan contact op met ons.