Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Decoratietips voor je mooiste kerst(tafel)

Zorgen de feestdagen bij jou ook altijd voor extra stress? Soms lijkt het alsof kerst draait om de boom, de kaarten, de cadeaus en het kerstdiner, maar het gaat natuurlijk om de mensen! Het hoeft dus niet allemaal perfect te zijn. Ik geef je alvast wat makkelijke en budgetvriendelijke tips voor de aankleding van je tafel en huis. Hoef je je daar alvast geen zorgen over te maken. 

Hoe dek je de beste kersttafel? Zorg voor een centerpiece. Met een echte blikvanger midden op je tafel, kun je écht knallen! Zorg wel dat je eerst alle glazen en bestek op de kersttafel legt, zodat je weet hoeveel plek je overhoudt voor je centerpiece. Ennuh, zorg er ook voor dat iedereen aan tafel elkaar nog goed kan zien, anders is het ook zo ongezellig. Extra tip: zet niet alleen kaarsen op tafel, maar ook in de ruimte er omheen zodat het ongezellige licht uit kan.

Maak het persoonlijk 
Wie ontvang jij aan tafel? Maak het persoonlijk: doe een briefje of kaartje in een dennenappel of in een kerstbal met daarop de naam van je gasten. Ook leuk: schrijf de naam met een goudkleurige pen op een blaadje of een houten schijfje. Kleine moeite, leuk effect op je gasten. En met het bijkomende voordeel voor jezelf dat je al van tevoren hebt nagedacht over de tafelschikking. 

20160920_Hutten_Ideee_ntuin_1809_bewerkt.jpg?hash=bd38fa71a9882731

Botanisch is een blijvertje
Dit jaar zagen we de botanische (natuurlijke) trend al helemaal opkomen in de mode en interieurwereld. Zo zien we overal om ons heen een combinatie van natuurlijke materialen, prints geïnspireerd op de natuur in de vorm van planten, bladeren en bloemen en kleuren geïnspireerd door flora en fauna. Niet voor niets is de kleur ‘Greenery’ dan ook uitgeroepen tot ‘color of the year 2017’ door het toonaangevende Pantone Color Institute. Een groene kerst it is dus! Combineer echte en kunstplanten en gebruik decoraties die geïnspireerd zijn op de natuur. Eikeltjes, dennenappels, takken en plantjes. Leuk om flessen te vullen met winterse takjes en deze te voorzien van tafelkaarsen. Decoratie en licht ineen.

2b2d1c8091a3d490d65ffa5b9c895f25_1_.jpg?hash=20644321f9bf29d8

Windowdressing
Ook helemaal hip en gezellig: winterse raamtekeningen. Op het web vind je diverse free printables die je kunt printen en zo kunt overtrekken op je raam iedereen is een kunstenaar!

En tenslotte: relax! Geniet van je vrije tijd, plan je agenda niet helemaal vol en het hoeft allemaal niet perfect te zijn. Zo houd je inderdaad ruimte over voor bezinning en echte aandacht voor de mensen die jouw aandacht het meest verdienen. 

Een zakelijk of privé-event te stylen in 2018? We denken graag met je mee. Wist je dat we een eigen decorafdeling hebben? Ik werk intensief met ze samen, neem eens een kijkje bij ons