Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

DesignThinking met Hutten Event Catering!

Vandaag de dag zijn begrippen als return on investment, ofwel: hoeveel verdien je met je evenement of minimaal: wat wil je bereiken tijdens je evenement, niet meer weg te denken uit het primaire proces voorafgaand aan het plannen van een event. Eventmanagers en organisatoren bij onze opdrachtgevers bezitten een stevige portie kennis, vergaard uit opleiding, talent en ervaring. Welke trend kenmerkt deze tijd? Waar zijn deze mensen naar op zoek?

Na vele gesprekken en mooie opdrachten kom ik tot de conclusie dat een grote groep steeds meer op zoek is naar een ervaren specialist die zijn vak door en door verstaat, die een product levert met toegevoegde waarde, innovatief en creatief is in het proces en kan toevoegen op de overige gebieden. Waarom? Simpelweg omdat de strategische doelen bij deze groep al gevormd zijn en er daarna een groep van specialisten verzameld wordt om het evenement met zijn of haar specialisme vorm te geven.

Dan is de vraag voor ons natuurlijk: voeg je naast operational excellence dan nog toe? Natuurlijk, het product, dat moet meer dan goed zijn. Maar niet alleen dat. Het is absoluut niet de bedoeling dat we stilletjes in onze stoel de opdrachtgever aanhoren en noteren, in tegendeel! De gevormde werkgroep van specialisten wordt geacht om zowel op vakgebied als daaromheen toe te voegen aan het gehele proces. De doelstellingen onder de loep te nemen en kritisch samen met de 'denktank' ze beter maken of in enkele gevallen stevig aan de kaak stellen en zo nodig opnieuw formuleren.

Je hebt elkaar nodig
'Partnering' is het juiste woord hiervoor. Je hebt elkaar nodig, het devies is 'samen' geworden en dat is positief voor het eindresultaat! Samen met partners ontwerp je als het ware het concept en uiteindelijk de uitvoering, vanuit de heldere gezamenlijk geformuleerde en getoetste doelstellingen. DesignThinking!

Waar komt dit allemaal vandaan!? Deels vanuit het nieuwe niveau van onze markt. We worden simpelweg gewoon slimmer. En deels is de trend komen overwaaien vanuit Amerika, waar al jaren op deze wijze gewerkt wordt. Het begrip DesignThinking voert daar al terug tot 1969. DesignThinking is een aanpak om problemen op frisse manieren te formuleren en originele en creatieve oplossingen te bedenken gebaseerd op kennis van menselijk gedrag. Gedurende de jaren heeft het begrip een volwassen lading gekregen waarbij creativiteit, kennis, innovativiteit, specialisme en partnering de elementen zijn die ervoor hebben gezorgd dat DesignThinking een volwassen methode is geworden. In ons vak wil ik niet zeggen dat we de gehele methode tot op de precisie volgen, maar verkort is het wel de nieuwe manier van aanpakken!

En hoe zit het dan met al onze opdrachtgevers die er niet voor hebben geleerd of bedrijven die geen mensen in dienst hebben die zich alleen bezig houden met evenementen? Ook daar zijn de specialisten weer voor en ja, daar zijn wij er in ieder geval één van en wij helpen graag met een gedegen dosis kennis en inspiratie! Enfin, daarover praat ik je graag een volgende keer bij.