Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek
Hond met bril en tekst3 hashe566a0852adec746

Een magazine vol happiness: tips, inspiratie en kennis over geluk

Vandaag is het de Internationale Dag van het Geluk. Krijg jij de kriebels als we vragen wat geluk betekent binnen jouw bedrijf? Vind je het maar zweverig gedoe? Think again. Steeds meer organisaties zien de toegevoegde waarde van geluk en betekenis binnen hun bedrijf. Bij Hutten is bijdragen aan het geluk van onze samenwerkers al meer dan tien jaar onze missie. Speciaal voor vandaag hebben we een digitaal magazine over GELUK samengesteld. We geven je tips en inspiratie en delen kennis over onderzoek naar geluk op de werkvloer. Oh ja, en natuurlijk valt er wat te lachen. Meteen aan de slag? Integreer dan onderstaande tips in je dagelijkse leven en routine en ervaar het verschil. Of klik hier door naar het magazine.

#1: Smile!
Heb je een slechte dag? Probeer te (glim)lachen! Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer jij jezelf aan het lachen maakt, je je daadwerkelijk gelukkiger voelt. Lachen kan je stemming stimuleren. Een van de meest eenvoudige manieren om in je dagelijkse routine te integreren. Dus de volgende keer dat je in een verschrikkelijke stemming bent, onthoud dat je die frons omdraait!

#2 Hardwire je brein
In je hersenen zijn een aantal neuronen die elkaar ‘aansteken’ in de ervaring van geluk. Als je dat begrijpt, kun je jouw brein stimuleren om die neuronen te gebruiken. Een voorbeeld: wanneer je iets positiefs ervaart of mee maakt, probeer dan eens 20 seconden te pauzeren. Waardeer het moment waar je in zit en geniet. Het klinkt vrij logisch, misschien zelfs wat zweverig, maar op den duur zal het helpen om structureel vaker aan geluk te denken en je zo te voelen.

#3 Denk jezelf gelukkig
Mensen die actief proberen hun geluk te vinden, voelen zich ook vaak gelukkiger. Dus als je gelukkiger wilt worden moet je op zijn minst proberen aan geluk te dénken en daar bewust mee bezig te zijn. Zo zie je vaak geluk in kleine dingen.

#4 Wees dankbaar
Ben je iemand die vaak zijn zegeningen telt? Als dat zo is, ben je waarschijnlijk ook blij met je leven. Dankbaar zijn voor de mensen en dingen in je leven kan echt wonderen doen voor je geluk. Dus de volgende keer dat je je down voelt, probeer aan dingen in je leven te denken waar je dankbaar voor bent. Je zou je er gelukkiger door moeten voelen!

#5 Zet bloemen in je huis
Een eenvoudige manier om je sfeer te verbeteren, is om bloemen in je huis te plaatsen. Een van de makkelijkste tips, die zelfs wetenschappelijk is bewezen. De stemmingen van de mensen waren beter als ze bloemen in hun huis hadden. Dus als je een beetje lichter en gelukkiger wilt voelen in je dag, zorg dan voor een mooie bos bloemen. En heren, dames worden nóg gelukkiger als ze ze krijgen!

#6 Wees onbaatzuchtig
In een wereld vol ego’s is het goed om eens onbaatzuchtig te zijn. Er zijn tal van manieren waarop dit in je dagelijks leven kunt doen. Denk aan vrijwilligerswerk voor een stichting of goed doel waar jij in gelooft. Of misschien betekent dit dat je een goede daad verricht voor je collega? In de zoektocht naar geluk, is het belangrijk dat we zo nu en dan anderen helpen zonder daar iets voor terug te verwachten.

#7 Ga voor een positieve mindset
Het ontwikkelen van een positieve mentaliteit is iets dat eventjes kan duren, maar het is de moeite waard. Probeer elke dag je gedachten te trainen om dingen in een positief licht te zien. Als je zelf een ervaring op een negatieve manier invult, herinner je jezelf eraan dat je meer positieve emoties en geluk in je leven wilt ervaren. Spendeer je tijd niet door op de slechte dingen van die dag te focussen. Probeer altijd naar het goede te zoeken. Probeer dit zo vaak mogelijk te doen, want het kan je leven op zoveel manieren transformeren.

#8 Breng tijd met vrienden door
Dit zal je bekend in de oren klinken, maar tijd doorbrengen met vrienden maakt je gelukkiger. Er zijn tal van wetenschappelijke redenen waarom vriendschap leidt tot meer geluk. Maar jij voelt het zelf waarschijnlijk ook wanneer je bij je vrienden bent. Mensen die je energie geven, ondersteunen en ook troosten wanneer je moeilijke tijden in je leven hebt. Geweldige vrienden zoals dit helpen je om je gelukkiger te voelen.

#9 Gebruik je geld om ervaring te kopen
Ja, geluk is te koop! Alleen als je het aan de juiste dingen uitgeeft. Huidig onderzoek laat zien dat ervaringen je langer het gevoel van geluk geven dan materieel bezit. Dus spendeer je geld om leuke dingen te gaan doen (met vrienden!) in plaats van spullen te kopen. Ga naar concerten of koop een vliegticket om een nieuwe stad te gaan ontdekken. Het lijken spullen, maar in feite levert het je fantastische ervaringen op.

#10 Beperk social media
Ten slotte, als je je gelukkiger wilt voelen, beperk dan je social mediagebruik. Er zijn tal van studies gedaan die aantonen dat het gebruik van sociale media de gevoelens van welzijn van mensen in hun leven verminderde. Op sociale media is het zo makkelijk om jezelf te vergelijken met anderen wat ertoe leidt dat jij je slecht over jezelf en jouw leven voelt. Bij een ander lijkt het altijd mooier en leuker. Laat dat niet gebeuren! Neem de controle over de hoeveelheid tijd die jij op sociale media spendeert als je meer geluk in je leven wilt ervaren.

Lees hier het magazine met nog meer inspiratie over geluk.