Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

FMHaaglanden en Hutten implementeren oplossing voor mensen met visuele beperking


Sinds begin dit jaar verzorgt Hutten dagelijks de catering bij FMHaaglanden in Den Haag. Naast de lekkerste lunches verzorgen we ook de pantries in één van de panden. Hiervoor ontwikkelde Hutten Business Horeca een speciaal concept met nieuwe warme drankenautomaten en waterbarren.

Beeld: FMHaaglanden

20230822 ellen koudijs siebel en de koffiemal rp

Enige tijd geleden kregen we vanuit FMHaaglanden de vraag of dat we het concept nog beter toegankelijk konden maken voor mensen met een visuele beperking. Daar werkten we uiteraard graag aan mee!

Maartje Dries, Senior Conceptontwikkelaar Business Horeca Hutten vertelt er meer over: "De warme drankenautomaten van tegenwoordig zijn volledig touchscreen, waardoor ze niet voor iedereen even toegankelijk zijn vanwege het ontbreken van fysieke knoppen.

Samen met Ellen Koudijs - Siebel (beleidsmedewerker SZW met visuele beperking), de facilitaire dienst van FM Haaglanden, Jos Oosterhuis (contractmanager FMH) en David Thomason (operationeel Manager FMH) hebben we de afgelopen tijd gezocht naar de beste oplossing."

Meer weten over ons duurzame partnership?

"Van stickertjes met braille tot aan bestaande oplossingen uit de markt. Maar wat bleek? Een 'standaard' oplossing was er niet, dus zijn we zelf aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een speciale mal samen met onze afdeling interieurbouw.

Wat begon met prototypes resulteerde uiteindelijk in een plexiglas mal die perfect op de machine past. De gaten in de mal vallen precies over de tiptoetsen van het scherm en de mal is ook voorzien van braille. Inmiddels zijn de mallen op locatie geimplementeerd en kan Ellen zonder zorgen haar koffie halen!"


“Hutten wil maximaal bijdragen aan het werkgeluk van haar gasten. We denken in kansen en mogelijkheden”

FMHaaglanden ontwikkelde voor én samen met rijkscollega's met een visuele handicap nog een paar praktische oplossingen.
Meer hierover lees je in het artikel dat zij hierover schreven.