Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Food Revolution Week bij Hutten

Op vrijdag 15 mei is het Food Revolution Day 2015. Wereldwijd organiseren mensen die dag activiteiten om het belang van gezond eten, samen koken en kennis over gezonde voeding te onderstrepen. Een super initiatief van Jamie Oliver, waar we als Hutten graag aan meewerken. Daarom organiseren we in de week voorafgaand aan Food Revolution Day samen met Jamie Olivers super ambassadeur Terri Salminen een Food Revolution Week: vijf chefs koken op vier van onze bedrijfscateringlocaties hun favoriete recept.

Onze Executive Chef Damien Taylor selecteerde de vijf chefs en werkte het programma verder uit met Terri Salminen, de super ambassadeur voor Jamie Olivers' Food Revolution in Nederland. Elke chef werd gevraagd een eigen Food Revolution-lunch te bedenken, natuurlijk met verse, gezonde en lokale ingrediënten. In de week van 7 tot en met 13 mei kunnen de gasten en medewerkers van Microsoft, Liberty Global, Ricoh en Nike Food Lab niet alleen kiezen voor deze lekkere lunch, ze kunnen hem ook daarna zelf maken, omdat de chef zijn recept prijs geeft. En dat is precies het doel van Food Revolution Day 2015 dat als thema 'Fighting for food education' heeft.

Chefs op locatie
Tijdens de lunch komen Joris Hendriks, Damien Sawyer, Guus Föllings, Fong Yee Wong en Edwin Kwakenaak uit de keuken om hun lunchgasten hun gerecht te laten proeven. Ze gaan de interactie aan met de gasten en vertellen welke technieken ze gebruiken bij het maken van hun Food Revolution-lunch en vooral het verhaal achter hun bijzondere recept. In een serie portretten op de Facebook-pagina van Food Revolution Noord-Holland lees je de persoonlijke verhalen van de chefs. Waarom ze kok zijn geworden bijvoorbeeld, welk keukengereedschap onmisbaar is en wat hun favoriete ingrediënten zijn. En natuurlijk vind je er ook hun recepten.

Superambassadeur Terri
Meer dan 1300 ambassadeurs in meer dan 120 landen plannen op dit moment grote en kleine events. Een daarvan is het initiatief van Terri Salminen voor de 'Food Revolution Week op de werkplek' in Amsterdam, Utrecht en Hilversum. Terri koos voor Hutten vanwege haar toewijding voor echt voedsel. Als superambassadeur in Nederland is het haar missie om de hele samenleving betrokken te krijgen. Terri: “Ik ben ervan overtuigd dat mensen van alle leeftijden bij elkaar zouden moeten komen om te leren over eten en hoe het klaar te maken. En wat is er dan mooier dan een gepassioneerde chef die zijn eten en vaardigheden deelt als onder deel van de Food Revolution?"

Petitie
Jamie Oliver spreekt zich uit over het belang van het doorgeven van kookkennis en kookvaardigheden bij de jeugd. Op 29 maart introduceerde hij een petitie als onderdeel van Food Revolution 2015 waarbij handtekeningen verzameld worden voor het herintroduceren van voedseleducatie op alle basisscholen over de hele wereld. De resultaten van de petitie worden na afloop van Food Revolution Day aangeboden aan de G20 landen.