Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Foodlovers laat je verleiden door hybride vlees!

Achter de deuren van het Culinair Centrum in Veghel vinden er al maanden ontwikkelingen plaats op het gebied van hybride vlees. Hierbij wordt een deel van het vlees vervangen door plantaardige ingrediënten. Voor onze conceptontwikkelaars, chefs en partners een mooie uitdaging! Want ook de vleeseters willen we verleiden tot dit alternatief.

Op dit moment zijn we bezig met het perfectioneren van een 8-tal hybride vleesproducten waaronder onze hardlopers; de gegaarde en rauwe rundvlees burger, voorgegaarde half-om-half burger en een voorgegaarde gehaktbal. Bij de ontwikkeling van deze producten houden we rekening met de veranderende vraag van consumenten én de visie van Hutten. We willen CO2-uitstoot verminderen door minder vlees te gebruiken, maar we blijven weg van sterk bewerkte producten met onnodige toevoegingen. Daarnaast willen we geen concessies doen aan smaak. We vervangen in alle producten de helft van het vleesaandeel door groenten, jackfruit of peulvruchten. Met jackfruitvezels in onze burgers zijn we een van de koplopers in Nederland. De vleesvervangers zijn de bouwstenen van onze producten en zorgen voor een smaakvol, vers, onbewerkt ingrediënt voor onze locaties.

De drempel van 100% vlees naar hybride is een stuk minder hoog dan veel vleesliefhebbers vooraf denken. De hybride burger ligt in hetzelfde schap, kan thuis in dezelfde koelkast worden bewaard, in dezelfde pan bereid en met dezelfde co-ingrediënten worden opgemaakt en gegeten. En het allerbelangrijkste: de smaak is top!

Naast de rundburger, half-om-half burger en de voorgegaarde gehaktbal werken we in ons culinair centrum hard aan het ontwikkelen van andere hybride vleesproducten. Ons volledige nieuwe (hybride) assortiment moet voldoen aan de juiste voedingswaardes. Wanneer de producten klaar zijn, implementeren we ze op al onze locaties en worden de hybride vleesproducten de nieuwe standaard.