Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Gastvrijheid: open je bedrijf, open jezelf

Wanneer je jouw ‘omzetbrengers’ in je bedrijf mag ontvangen, sta je al ver voor. Je beleeft dit ook zo: jij bent sterker, de ander is in jouw context. Het scheelt je tijd en reistijd, je hoeft minder te vertellen en je kunt alles binnen handbereik gebruiken om jouw gast in jou te laten geloven. Hoe pak je dat nu het beste aan?

Er is geen betere plek om jouw verhaal te vertellen dan in jouw eigen bedrijf, in jouw eigen kamer, waarin jij jezelf kunt presenteren. Of verraden! Als je op zoek gaat naar de aankoopmotivatie van jouw klanten, weet je waar jij het wel of niet over gaat hebben. Maar weet je ook wat je wel of niet laat zien? Lees jij je eigen context? Als je je verplaatst in je gast, zal hij of zij zich begrepen voelen. Als jouw gast thuis espresso drinkt en je geeft hem een liquid koffie, sta je toch met 1-0 achter.

Maak je vooraf een plan van wat er zeker over de bühne moet komen en wat je zeker moet gaan vertellen? Vergeet dan niet dat ieder bureau, iedere tafel, ieder koekje en schilderij, maar vooral ook de receptioniste joúw verhaal aan het vertellen zijn. Open je bedrijf, open jezelf, open je medewerkers. Met de juiste energie zal je gast zich steeds comfortabeler, veiliger en begrepen voelen. Hij gaat je vertrouwen op basis van je zijn, maar ook het zijn van jouw bedrijf.

In onze beleving is zakendoen verknopen. Verknopen staat voor een sterke verbinding. Het product is een belangrijk verknopingspunt. Maar heb je jezelf ook aan jouw relatie verknoopt, heb je het bedrijf verknoopt en heb je de receptioniste verknoopt? Wanneer je hier heel bewust mee omgaat, geef je heel veel positieve lading aan jouw product. Je zou kunnen zeggen dat het product of de dienst beter is geaard. Je hebt heel veel van jezelf, van je bedrijf maar ook van jouw mensen laten zien. Dat is de échte waarde van jouw product.

Je hebt verknoopt op mens zijn en dat voelt goed voor je opdrachtgever. Want dat is ook gewoon een mens. Je deed ‘jouw jas uit’ en daagde met veel positieve gastvrijheidsenergie je opdrachtgever uit datzelfde te doen. Je bent gekoppeld met de grootste waarde die we kennen, mens zijn. Aangevuld met het vertrouwen wat daarbij hoort.

Dit artikel is afkomstig uit het boekje ‘Gastvrijheidsarchitectuur’ uitgegeven door Hutten. Ben je nieuwsgierig naar de inhoud van het volledige boekje? Een hardcopy van het boekje is te bestellen via de website van Hutten.