Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Gastvrijheid voor jouw leveranciers en overige stakeholders

Je leveranciers zijn voor het realiseren van je bedrijfsdoelen erg belangrijk. Je hult ze niet in luxe, maar toch is het erg belangrijk om ze helemaal mee te nemen in jouw context en ze zover te krijgen dat ze meedenken in jouw propositie naar de klant. Hoe pak je dat aan?

Gastvrijheid voor jouw leveranciers
Het is belangrijk om uw leveranciers regelmatig uit te nodigen in jouw bedrijf. Laat ze kennismaken met jouw relaties, dit zal tot veel vertrouwen leiden bij jouw opdrachtgever. Daarnaast is het ook zo dat je wederom een extra verknopingspunt hebt gelegd met je klant. Vaak wordt het netwerk van een leverancier onderschat. Indien je jouw leveranciers op dezelfde wijze informeert als je medewerkers en je gasten, kan deze gemakkelijker anticiperen op moeilijke vraagstukken.

Gastvrijheid voor jouw overige stakeholders
Banken, overheidsinstellingen, scholen en charitatieve instellingen: allemaal hebben ze een functie voor je bedrijf en dienen ze buitengewoon gastvrij te worden ontvangen. Wij spreken liever over de volgende groepen:

  • Vrienden
  • Ambassadeurs
  • Ondersteunende partijen

Met jouw zeer gastvrije houding mag je van deze drie groepen veel verwachten. Communicatiekracht, draagvlak, meedenken en meedoen.

Iedereen die jouw bedrijf bezoekt is in principe een ambassadeur, omdat je jezelf buitengewoon inspant om misschien wel van zijn/haar familielid een klant te maken. Je kunt simpelweg de vraag stellen of de persoon die de rondleiding bezoekt een klant in spé kent. Je brengt jouw geloof over aan deze persoon. Doe je dit goed, dan zal hij de klant in spé zijn aanbeveling doen waardoor er een belangrijke basis is gelegd voor het vertrouwen. Aan het einde van de rondleiding vraag je zijn of haar contactgegevens voor het toesturen van een klein cadeautje. Zo bouw je op een andere manier aan een CRM- en HRM-bestand.

En via social media kunnen de 50 gasten die je bedrijf bezoeken al snel 5000 gasten vertellen over hun ervaring bij jouw bedrijf. Je begrijpt het al: als er dan op diverse platformen een interessante link staat waar ze wat kunnen winnen, heb je binnen no time 25.000 personen geïnformeerd. Het mooie gebouw en de prachtige producten geven goede indrukken, maar een persoonlijk gastvrij onthaal van een authentieke leider verknoopt van mens tot mens.

Dit artikel is afkomstig uit het boekje ‘Gastvrijheidsarchitectuur’ uitgegeven door Hutten. Ben je nieuwsgierig naar de inhoud van het volledige boekje? Een hardcopy van het boekje is te bestellen via de website van Hutten.