Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Gastvrouwen in spe bezoeken De Guijt held Henk Broeders

Bij Hutten volgen momenteel zo'n twintig dames een mbo-opleiding tot gastvrouw. De opleiding werd een aantal jaren geleden op maat gemaakt voor Hutten in een intensieve samenwerking met ROC de Leijgraaf. Binnen de opleiding is er dan ook ruimte om Hutten en de theoretische kennis 'een gezicht' te geven. En dus leggen de cursisten verschillende bezoeken af aan bedrijven waar Hutten een belangrijke relatie mee heeft. Afgelopen week streken ze neer in Berkel-Enschot bij de rundveehouderij van Henk Broeders om meer te leren over het vlees van deze De Guijt-held.

Hutten kan de herkomst van ieder product van De Guijt herleiden. Met andere woorden: we hebben de keten van grond tot mond in kaart. We vinden het heel belangrijk dat onze samenwerkers het verhaal achter de producten van De Guijt kennen. Om vragen van gasten te kunnen beantwoorden, maar ook omdat ze zo begrijpen waarom we bij Hutten een eigen duurzaam huismerk hebben. En wie kan het verhaal van zijn eigen product nu beter vertellen dan de teler of de boer? Henk Broeders is een enthousiast verteller met een enorme passie voor zijn bedrijf. Na een welkomstwoordje nam hij de leergierigen mee voor een rondleiding. Ilonka Hultermans: 'We kregen echt alle stallen te zien. Ondertussen vertelde Henk vol passie over zijn boerderij en de stieren.'

Ook Anita van Boxtel was aanwezig tijdens deze dag. 'Het is heel interessant om te zien hoe de productie van rundvlees tot stand komt. De runderen hebben bij de familie Broeders echt een heerlijk leven en dat maakte het erg bijzonder.' 'Wat bij mij vooral blijft hangen is het hoe en waarom het zo belangrijk is om eerlijke, gezonde en natuurlijke producten te gebruiken. Zelf denk ik dat ik daar vanaf nu ook wat meer op ga letten', laat Bianca van den Hurk weten. De andere bezoekers sluiten zich hierbij aan. 'We hebben echt veel geleerd tijdens deze middag. Het is ontzettend mooi om te zien en te horen hoe deze mensen zich voor hun zaak inzetten. Wij zijn ons ervan bewust geworden dat het erg bijzonder is hoe deze mensen een prachtig product tot stand brengen', aldus Anita van Boxtel.

We zijn blij dat de cursisten zo enthousiast waren over het bezoek. We hebben er weer een paar prachtige ambassadeurs van De Guijt bij. Bij welke held van De Guijt zou jij graag een kijkje willen nemen?