Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Gezond koken met voedselpakketten van de Voedselbank

Het is alsof ze al jaren in het Hutten Culinair Centrum werkt. Sandra van Gestel uit Veghel snijdt, klopt, roert en rolt als een echte chef met producten uit haar voedselpakket. Ze wil niets liever dan dat de deelnemers straks genieten van haar crostini uit de oven. Sandra is een van de twintig cliënten van de Voedselbank Veghel en waande zich dit weekend voor even een topkok. Het idee: met de producten uit de voedselpakketten van de Voedselbank kun je best makkelijk gezonde gerechten maken.

Zeker als je daarbij hulp krijgt van Hutten-koks Paul van der Doelen, Guus Föllings en Eric van Helvoort. De Voedselbank en Stichting Veghel Gezond Sportief wilden deze mensen, die het niet altijd even makkelijk hebben, graag inspireren met een kookworkshop. Zodat ze ook thuis heerlijke en gezonde maaltijden kunnen koken.

Kookplezier
Heel fijn dat deze workshop wordt gehouden, beaamt Sandra. “Ik heb zeven monden te voeden thuis. Dus dan is het heel leerzaam om te weten wat ik allemaal kan maken met de producten uit het voedselpakket. Koken is namelijk een van mijn hobby's! Wat mij betreft gaan we dit vaker doen." Ze krijgt bijval van Rebecca Mackay: “Dat de betrokken partijen dit initiatief nemen, is voor ons heel nuttig. En zeg nou zelf, het is toch fantastisch om eens een keer in een keuken van deze omvang te mogen koken."

Deelnemers
De cliënten van de Voedselbank worden onderverdeeld in groepjes. Het ene team is verantwoordelijk voor het voorgerecht, het andere team zorgt voor het hoofdgerecht. Het plezier straalt er vanaf bij de koks, die elkaar waar nodig helpen en elkaar van tips voorzien. “De deelnemers zijn heel enthousiast", constateert Hutten-kok Guus Föllings. “Ze stellen veel vragen en geven hun eigen smaak aan de verschillende gerechten. Ik vind het persoonlijk erg prettig dat deze mensen ook eens de kans te krijgen om op deze manier te kijken naar de producten die ze krijgen. Als wij ze als Hutten hierin kunnen ondersteunen, dan doen we dat vanzelfsprekend graag."

Wil jij weten wat Hutten voor je kan betekenen? Neem dan een kijkje op onze website en bekijk de mogelijkheden.