Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Ha(c)k je eigen Halloween-pompoen

De herfst en daarmee Halloween komen griezelig dichtbij. Hoewel we in ons nuchtere landje niet zo over de top gaan als in een land als Amerika, krijgt een Halloween-pompoen met een waxinelichtje erin bij veel mensen een plekje in huis of voor de deur. In de supermarkt kun je kant en klare pompoenen met voorgedrukte gezichtjes kopen, maar met onderstaande tips ha(c)k je je eigen Halloween-pompoen. Staat gezellig en ook nog eens leuk om te doen. Gebruik bij voorkeur een eetbare pompoen, want van de vulling kun je een heerlijke pompoensoep maken. En zorg dat je een exemplaar hebt met een vlakke onderkant, dan valt hij niet om! Let’s ha(c)k!

Wat heb je nodig?

 • Eén of meer pompoenen
 • Een krant om op te werken
 • Een scherp mesje, bijvoorbeeld een aardappelschilmesje;
 • Een lepel;
 • Een viltstift;
 • Een bak voor het vruchtvlees.

Wat ga je doen?

 1. Leg wat oude kranten neer.
 2. Snijd het deksel van de pompoen. Doe dit schuin naar binnen, want de pompoen zal krimpen door het uitdrogen. Je hebt kans dat je deksel dan niet meer past en in de pompoen valt. Zorg ervoor dat het gat groot genoeg is voor een waxinelichtje.
 3. Schraap het deksel en de pompoen leeg. Maak de wand niet te dun, dan zakt hij in. Bewaar het vruchtvlees in een bakje.
 4. Spoel de pompoen af met water en azijn, dan blijft hij langer goed en droog hem goed af.
 5. Teken met een viltstift de gewenste vormpjes op de pompoen om uit te snijden. Ga jij voor een scary of happy Halloween-pompoen?
 6. Snijd de vormen uit en zet een waxinelichtje in de pompoen.

#Nowastehack: maak van het overgebleven vruchtvlees de geweldige pompoensoep van onze chef Damien Sawyer. Je vindt het recept hier.

Happy Halloween!