Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Handen uit de mouwen tijdens de Food Revolution Week

Mensen bewuster maken van vers en gezond voedsel en daar vervolgens actief mee aan de slag gaan. Dat is waar de Food Revolution Day 2015 voor staat. Vandaag, vrijdag 15 mei, is dan ook de dag dat er wereldwijd aandacht is voor dit onderwerp. Ook Hutten steunt dit super initiatief van Jamie Oliver. Zo vond de afgelopen week op een aantal bedrijfscateringlocaties een Food Revolution Week plaats. En met succes.

Terri Salminen, super ambassadeur van de Food Revolution Day in Nederland, bezocht samen met de door onze Executive Chef Damien Taylor uitgekozen chefs verschillende locaties. Hier kookten zij hun lievelingsrecept en gaven deze prijs. Het moest een gerecht zijn dat zij wilden delen met anderen. Op die manier kunnen de deelnemers aan deze week de gerechten ook thuis eens bereiden. Zo gaf chef Fong een kookworkshop op een van de locaties en werd op iedere plaats een eigen variant gemaakt van de sandwich 'Squash It' van Jamie Oliver.

Aan het denken gezet

Hutten kreeg veel reacties op deze week. Ook Terri Salminen kijkt tevreden terug op de Food Revolution Week. “Het was enorm leuk. Een aantal mensen was al op de hoogte van deze week. Maar de meesten kwamen voor het eerst in aanraking met de Food Revolution Day.” De centrale boodschap van deze week is volgens haar goed overgekomen. “Het centrale thema van de Food Revolution Day is om het belang van gezond eten, samen koken en kennis over gezonde voeding te onderstrepen. Uit de reacties van de deelnemers bleek dat ons bezoek de mensen aan het denken heeft gezet over dit onderwerp. En dat is mooi om te horen.”

Food Revolution 2016?

Door vele leuke reacties rijst dan ook de vraag of er wellicht volgend jaar weer een Food Revolution Week zal plaatsvinden. De chefs hebben al laten weten graag van de partij te zijn. “Zij vonden het leuk om met de bezoekers aan de slag te gaan. De interactie tijdens de workshops en het bereiden van de maaltijden tussen de koks en de bezoekers was erg mooi om te zien. Dat heeft ervoor gezorgd dat zij allemaal hebben aangegeven volgend jaar weer graag van de partij te zijn”, aldus Terri Salminen. Daar gaan we ongetwijfeld meer van horen!

Bekijk de recepten van de Food Revolution Week.