Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Happinez: het festival waarbij geluk centraal staat

Wij willen gelukkig worden! En als we het zijn willen we het blijven. De persoon die dat tegenspreekt verklaar ik een leugenaar. Wat 'geluk' betekent voor iemand is natuurlijk heel persoonlijk en hangt af van veel verschillende factoren. Voor mij persoonlijk is de well being van mijn directe omgeving van grote invloed op mijn geluk. Daarnaast probeer ik het beste uit mezelf halen en het beste van iedere situatie te maken. Ja, ik ben heel dankbaar voor mijn leven. Ga ik iedere dag huppelend door het leven? Nee, dat dan weer niet. Omdat we bij Hutten steeds met geluk bezig zijn, was ik benieuwd of ik het ultieme geluksgevoel op het Happinez festival zou ervaren. Afgelopen zaterdag ging ik op onderzoek uit...

Because I'm happy
Clap along if you feel like a room without a roof
Because I'm happy
Clap along if you feel like happiness is the truth
Because I'm happy
Clap along if you know what happiness is to you
Because I'm happy
Clap along if you feel like that's what you wanna do

Het Happinez festival werd georganiseerd door het magazine Happinez bij Fort Voordorp, een fraai gelegen en inspirerende evenementenlocatie. Er kwamen sprekers, yogi's en meditatieleraren uit binnen- en buitenland. Onderwerpen die centraal stonden waren: geluk, innerlijke rust, verandering, inspiratie, troost, energie en andere levensthema's. Bij de ingang begon de pret al. In grote letters stond er Namasté (dit is een gebruikelijk hindoeïstisch gebaar om te groeten en respect te tonen), er hingen overal gekleurde vlaggetjes en in de verte hoorden we panfluitmuziek, die ons uitnodigden het fort te betreden. Zo, met een programmaboekje op zak konden we los. Uhm…Koffie dan maar eerst en het terrein eens verkennen. Met mijn soja capuccino in de hand kregen we al wandelend heel veel indrukken. Van andere festivalgangers (met name vrouwen), de diverse stands, de yogasessies begeleid door live muziek. Ja, de happy vibe was voelbaar.

Aurafoto
Het eten en drinken dat er te koop was sloot perfect aan bij de diverse thema's op het festival. Biologisch, duurzaam, fairtrade…. Ik werd wel happy van mijn couscoussalade, bio snacks en de heerlijke sushi. Naast healings, handleessessies en mandelatekenen was het mogelijk om een aurafoto te laten maken. Met daarna persoonlijke uitleg van een chakrafotomevrouw. Een soort kleurenprofiel maar dan anders..., dat leek me wel leuk! Er werd uitgelegd waarom mijn aura overwegend geel met oranje was en er groen te zien was bij mijn hartchakra. Het fijne ervan bespaar ik je, maar het was wel erg herkenbaar. Wat ik precies met de info ga doen weet ik nog niet, maar de foto krijgt in ieder geval een mooie plek op het magneetbord naast de koelkast.

Met de maag gevuld, wat hebbedingetjes en een aurafoto op zak, sloten we onze dag af met een voetmassage. Om vervolgens comfortabel terug naar de auto te lopen. Zo, dat was weer eens wat anders dan Solar, Lakedance of Mundial. Een ultiem geluksgevoel heb ik niet beleefd deze dag, daar mag ik maandag weer mee aan de slag bij Hutten. Maar ik heb wel veel gelachen! En lachen draagt ook bij aan geluk!