Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Het spin-off-effect van een gezond lunchaanbod

‘Nou moet je dit eens horen! Komt er een gast naar me toe en hij vertelt me dat hij mede dankzij onze heerlijke saladebar tien kilo is afgevallen. Hoe geweldig is dat? Trotssss..’ Dit berichtje van onze samenwerker Haliema Jarmohamed kwam voorbij op ons intranet. Haliema werkt in het bedrijfsrestaurant bij Greenhouse Group in Eindhoven. Anderhalf jaar geleden startten we daar met een duidelijke doelstelling: tegemoet komen aan de vitale wensen van de medewerkers.

“Ik lunchte veel buiten de deur, met veel brood” vertelt Martijn van Meel, creative director bij Greenhouse Group. “Toen ik stopte met roken, merkte ik dat ook aan mijn gewicht. Al met al voelde ik mij er niet vitaler op worden. In 2017 ging Hutten hier het bedrijfsrestaurant runnen en ben ik anders gaan eten. Soep en veel salades en die bleken super lekker te zijn. Ook thuis paste ik mijn eetpatroon aan en at ik ’s avonds geen koolhydraten meer. En ik ging rennen. Deze combinatie zorgde ervoor dat de kilo’s eraf vlogen.” Haliema is trots dat Hutten een bijdrage heeft kunnen leveren: “We zijn afhankelijk van onze opdrachtgevers voor de speelruimte die we krijgen in ons aanbod. Ik stem al onze ideeën daarom altijd af met mijn contactpersoon bij Greenhouse Group, Debbie Hertogs. Gelukkig is er hier veel mogelijk, als het maar gezond is. We variëren dus zoveel mogelijk, bijvoorbeeld in de salades die we maken. Gasten kunnen ook suggesties doen en daar proberen we zoveel mogelijk rekening mee te houden. Ik hou hiervan zelfs lijstjes bij om aan de wensen van iedereen tegemoet te komen.” Over de variatie is Martijn ook te spreken. “De gerechten zijn altijd vers en geen prefab. De dames maken alles zelf, leuk voor ons, maar ook voor henzelf om te doen. En er is altijd keuze genoeg, dus als ik iets niet zo lekker vind, dan zijn er altijd nog een stuk of drie andere salades. Goed eten zorgt voor een constante energie om lekker door te gaan en dat begrijpen ze hier goed.”

Healthy food voor jonge doelgroep
Dit laatste punt, gezond eten, was een duidelijke opdracht waar Hutten mee aan de slag ging. “Er werken veel jonge medewerkers bij Greenhouse Group en deze doelgroep is heel erg met gezonde voeding bezig. Vandaar dat het een eis was bij de uitvraag,” zegt office manager Debbie Hertogs. “Dagelijks komen er zo’n 400 medewerkers lunchen in het restaurant. We hebben een zeer uitgebreide saladebar en een keer per week een snack en die komt dan uit de oven. Bovendien is de lunch gratis, net als het fruit dat je de hele dag door kunt pakken. Gedurende het jaar hebben we goed naar de feedback van onze gasten geluisterd. Zo hebben we de saladebar nog verder uitgebreid met salades op basis van goede granen als couscous en bulgur. Ook is er nu elke dag verse soep, een gebonden en een heldere. Ik hoor om me heen positieve reacties dat we op de wensen van mensen hebben ingespeeld, dat is heel waardevol.”

Weten hoe zo’n gezonde lunch er op jouw werkplek uit kan zien? Neem dan gerust contact met me op via: harm.lommerse@hutten.eu