Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Hutten bakt het Favoriete Bioproduct 2018: bananenbrood van verspilde bananen

Bij Ekoplaza (franchisenemer van Udea) kun je een bijzonder bananenbrood kopen: gemaakt in de bakkerij van Hutten door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt van de onverkochte bananen van Ekoplaza. Vandaag werd het bananenbrood op de Bio-beurs in de IJsselhallen in Zwolle door Bionext en BioNederland uitgeroepen tot Bioproduct van 2018. "Het brood is gekozen omdat het meer is dan alleen een biologisch product," vertelt Steven IJzerman, kwaliteitsmanager van Ekoplaza. "De jury was enthousiast omdat we er ook voedselverspilling mee aanpakken en het brood wordt gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En omdat het natuurlijk heel goed smaakt." 

Net als in iedere andere supermarkt blijven er bij Ekoplaza fruit en groente over die niet meer verkocht kunnen worden. Overrijpe bananen bijvoorbeeld. Of bananen die via de webshop worden verkocht. Orderpickers brengen de bestellingen namelijk handmatig op het gewenste gewicht. De losse bananen die overblijven gaan niet in de verkoop en blijven over. Zonde, vond Ekoplaza en ging op zoek naar een bestemming voor deze reststroom. Aangezien het magazijn van Ekoplaza in Veghel staat, was een potentiële partner snel gevonden: Hutten! Samen met Ekoplaza ontwikkelden onze bakkers een recept voor een heerlijk bananenbrood dat je bij Ekoplaza kunt kopen.

Lees meer over het bananenbrood op de site van Ekoplaza.

Sinds een paar weken levert onze bakkerij ook smakelijke carrot muffins en red velvet brownies aan Ekoplaza. En die zijn, je raadt het al, gemaakt van reststromen wortelen en rode biet van Ekoplaza zelf. 100 % biologisch en met 25 % minder suiker. 

PS: we bakken in onze bakkerij de lekkerste zoetigheden. Zo bakken we ook een eigen bananenbrood van geredde Fair Trade-bananen. Eens kennismaken met Hutten en dit lekkers? Neem dan contact op met Eric Habraken via de mail of bel hem op: 06-11888583.

De_Guijt_Bananenbrood_4_.JPG?hash=40a3ed0ef7a70f7d

De_Guijt_carrot_muffin_1_.jpg?hash=f009e97a036019fd