Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Hutten beste werkgever van Nederland in branche vrije tijd, reizen en cultuur

Hutten is de Beste Werkgever van Nederland in de branchecategorie 'Vrije tijd, reizen en cultuur'. Dit is de uitslag van het werkgeversonderzoek van Effectory en Intermediair. In de overall lijst van beste werkgevers met meer dan 1000 medewerkers staan we op de zevende plaats. Wat zijn we trots!

Onze samenwerkers hebben ervoor gezorgd dat we ook dit jaar mogen meedingen naar de titel van Beste Werkgever van Nederland. Van hen krijgen we gemiddeld een 7,6. Het branchegemiddelde is een 7,2. Vandaag reisde een aantal van hen mee naar de uitreiking van de Beste Werkgevers Awards in Amsterdam. Angelique Emonds en Jamie Lee Boudri werken beiden als locatieverantwoordelijke in bedrijfsrestaurants van Hutten. Angelique: “Echt geweldig dat we deze erkenning krijgen. Hutten geeft mij het gevoel dat ik gewaardeerd word. Je krijgt de mogelijkheid om verder te groeien. Dat heb ik zelf ervaren toen ik de kans kreeg om locatieverantwoordelijke te worden en een opleiding tot gastvrouw mocht volgen." Ook Jamie Lee zit bij Hutten op haar plek: “Vitaal mijn werk kunnen doen, vind ik belangrijk. Dat heeft met gezondheid, leuk werken en gelukkig zijn te maken. Bij Hutten staat dat allemaal centraal. Het is een familiebedrijf en zo voelt het ook."

Samen gaan voor vitaliteit
“Bij Hutten werken we vanaf de eerste dag samen aan een vitale loopbaan van onze samenwerkers", aldus HR-directeur Pascal Verheugd. “We faciliteren onze samenwerkers onder andere met workshops die gaan over werkdruk, stress, beweging en gezond eten en drinken. In de functioneringsgesprekken staat hun werkgeluk centraal. Veiligheid is heel belangrijk, want wij vinden dat alles bespreekbaar moet zijn. Dan moet je je vrij voelen, maar ook de verantwoordelijkheid voelen om dat te doen. Zo wordt vitaal je werk kunnen doen een onderwerp van werknemer en werkgever."

Alle talenten tellen mee
Een ander belangrijk thema bij Hutten is talentontplooiing. Verheugd: “We steken veel energie in het aanmoedigen van talent. Zij krijgen de ruimte om het beste in zichzelf naar boven te halen en onze mensen mogen fouten maken. Zo hebben we tools ontwikkeld die hen stimuleren om hun talent te ontdekken en volledig tot bloei te laten komen. Dit jaar nam Hutten een adviseur inclusiviteit in dienst die als missie heeft in 2020 10% van het personeelsbestand uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te laten bestaan. In de zorgbakkerij die we een jaar geleden overnamen van Koninklijke Kentalis werken bijvoorbeeld mensen met spraak- en communicatieproblemen door een gehoorbeperking. Zij hebben het naar hun zin bij ons en zijn volledig geïntegreerd in het bedrijf doordat ze voelen dat ze van waarde zijn. Met speciale programma's werken we aan een sharing community. Neem Samen Delen, waarbij samenwerkers gratis materialen van Hutten en van andere samenwerkers kunnen lenen. Of Samen Voordeel waarmee je korting kunt krijgen bij heel veel winkels online."

Beste Werkgever
De lijst van genomineerden voor Beste Werkgever van Nederland bevat 60 organisaties, onderverdeeld in profit (meer dan 1.000 werknemers), profit (minder dan 1.000 werknemers), non-profit (meer dan 1.000 werknemers) en non-profit (minder dan 1.000 werknemers). In elke categorie zijn 15 genomineerden. In 2015 werd Hutten uitgeroepen tot vijfde Beste Werkgever van Nederland, in 2014 eindigden we net als dit jaar op een zevende plek. De Beste Werkgevers Awards worden elk jaar uitgereikt naar aanleiding van een landelijk onderzoek door Effectory en Intermediair waarbij het de medewerkers zelf zijn die hun werkgever beoordelen.