Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Hutten brengt met Welder sociaal beleid naar de markt

Als je Hutten een beetje volgt, weet je dat we een niet zo alledaags HR-beleid hebben. Wij geloven dat goede bedrijfsprestaties niet ten koste gaan van mensen, maar juist voortkomen uit bevlogen en betrokken mensen. Samenwerkers die hun talent benutten, die lekker in hun vel zitten en zo met passie hun werk doen. Gelukkige samenwerkers. Met ons sociale beleid zetten we daar maximaal op in. Hoe doen jullie dat dan, inzetten op geluk? Hoe krijg je vitale medewerkers? Hoe laat je iemand zijn talent ontdekken? En hoe vertaalt zich dat in rendement? Deze vragen werden ons vaak gesteld. We gingen ermee aan de slag en dat resulteerde in Welder: een nieuw bedrijf, los van Hutten, dat andere organisaties gaat helpen met betekenisvol werk, zelfsturend vermogen en persoonlijke ontwikkeling.

Om de talenten van Hutten met elkaar te verbinden en hen maximaal in hun kracht te zetten heeft Hutten instrumenten ontwikkeld en initiatieven opgezet. Geen vage beleidsafspraken, maar heel concrete middelen en diensten die onze samenwerkers helpen. Zo hebben we een sociaal intranet waar alle samenwerkers ervaringen, kennis, inspiratie en trotsmomenten met elkaar delen. Een soort digitaal hoofdkantoor, waar al onze samenwerkers die van Groningen tot Maastricht werken, elkaar dagelijks vinden. Er zijn voeding- en leefstijlprogramma's ontwikkeld die mensen aantoonbaar vitaler en productiever maken en trainingen voor managers om te managen op basis van vertrouwen. Functioneringsgesprekken zijn bij Hutten VIP-gesprekken, waarin het gaat over geluk en vitaliteit.

Erkenning voor HR-beleid
Hutten wil van betekenis zijn en gelooft dat mensen dat pas echt kunnen, als zij hun unieke talent benutten en zo met passie hun werk uitdragen. De afgelopen jaren sleepte Hutten verschillende prijzen in de wacht. Zo is Hutten de beste werkgever in de branche volgens het jaarlijkse medewerkerstevredenheidsonderzoek van Effectory en Intermediair en neemt ze daarmee in de overall lijst een vijfde plek in als beste werkgever van Nederland. HR-directeur Pascal Verheugd werd verkozen tot nummer 1 in de HRtop100, Hutten was finalist bij de HR proffie en behoort tot de beste managed companies. Ook bedrijfsmatig boekte Hutten in een krimpende markt meer dan uitstekende resultaten. Het zorgde ervoor dat Hutten veel verzoeken kreeg van andere organisaties om mee te denken in managementtechnieken. Deze verzoeken werden tot dusver veelal afgewezen.

Welder: betekenisvol ondernemen
In het nieuwe bedrijf Welder, dat los van de Hutten Groep zal opereren, zijn de HR-interventies losgekoppeld van Hutten. ´We hebben de overtuiging dat investeren in bevlogen en gelukkige mensen leidt tot betere bedrijfsresultaten. De afgelopen decennia is een dominante managementstijl ontstaan die gaat over cijfermatig en rationeel sturen op omzet en rendement. Gelukkige en bevlogen mensen worden vaak uit het oog verloren, terwijl juist zij de essentie zijn van succes. We hebben op dat vlak veel ontwikkeld en gaan nu ook andere organisaties helpen met betekenisvol werk, zelfsturend vermogen en persoonlijke ontwikkeling,' aldus Maarten Schellekens, eigenaar van Welder.

Benieuwd naar Welder? Kijk dan op de website www.welder.nl.