Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Hutten: een wereld waarin iedereen deelneemt!

Het zal je maar gebeuren. Je bent 37 jaar oud, je hebt een toffe en dankbare baan, een leuke partner, twee kinderen en een comfortabel dak boven je hoofd. Kortom, het leven lacht je toe! Maar dit kan ineens heel anders zijn. De bodem onder je gelukkige leventje wordt weggevaagd door bijvoorbeeld een ernstig ongeluk, waardoor je langdurig uit de roulatie bent. Na verloop van tijd raak je je baan kwijt en kom je in een neerwaartse spiraal. Geen werkgever lijkt zich voor je te willen inspannen, want je hebt nu eenmaal een 'vlekje' en de fysieke ongemakken die je aan het ongeluk overhield. Zie dan maar eens een baan te vinden. Hopeloos vraag je je na verloop van tijd af of het ooit nog goedkomt. Je zit chagrijnig en gefrustreerd thuis, want je weet dat je inzetbaar bent op de arbeidsmarkt en je wilt zo graag je handen uit de mouwen steken….

Maar dan is Hutten er nog! Wij staan al jaren klaar voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals dat dan heet. Bij Hutten werken momenteel zo'n 90 mensen die volgens de wettelijke kaders een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Vorig jaar openden wij bijvoorbeeld de zorgbakkerij in Veghel, die wij van Koninklijke Kentalis overnamen. De samenwerkers in de bakkerij hebben taal- en spraakproblemen. Ik geloof in een inclusieve wereld waarin iedereen deelneemt. En met iedereen bedoel ik ook echt iedereen. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om voortijdige schoolverlaters, ouderen, mensen met een handicap, doven en slechthorenden, vluchtelingen en mensen met een strafblad. Hutten heeft de ambitie om zich in de toekomst nog meer te gaan focussen op deze groep werkzoekenden. Mensen voor wie het geen vanzelfsprekendheid is om aan het werk te komen of aan het werk te blijven. Of dit nu komt door fysieke ongemakken of geestelijke problemen, de deur van Hutten staat altijd open voor deze waardevolle krachten. Onze directeur Bob Hutten sprak al ooit de veelzeggende woorden: “Het is een asociale gedachte om te geloven dat bedrijven mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt niet op hoefden te nemen, dat processen en procedures vertraging zouden oplopen en dat daardoor de winstgevendheid verloren zou gaan. Door geen plek in onze bedrijven te bieden, ontneem je een belangrijk bestaansrecht, namelijk dat jij met jouw talenten bij kunt dragen, dat je kunt voelen dat je er toe doet, van nut bent." Door zo te denken, kijken we naar wat toekomstige samenwerkers wél kunnen in plaats van denken in beperkingen en onmogelijkheden.

Inclusiviteit
Om de leidende positie van Hutten op het gebied van inclusiviteit in de toekomst te bestendigen, ben ik onlangs als Adviseur Inclusiviteit aan de slag gegaan bij Hutten. Met veel enthousiasme wil ik ervoor gaan zorgen dat in 2020 ons personeelsbestand voor tien procent uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bestaat. Een pittige ambitie, maar zeg nou zelf, wij hebben als Hutten dit soort uitdagingen nooit geschuwd! Ik kijk verder dan alleen 'voldoen aan de participatiewet of het banenquotum dat de overheid ons oplegt. Van betekenis zijn voor de gehele maatschappij. Inclusiviteit is er voor alle mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en dolgraag aan de slag willen én blijven.

Start Foundation
Mede dankzij een schenking van de Start Foundation heeft Hutten de mogelijkheid gekregen om mij aan te stellen. Start Foundation is een onafhankelijke maatschappelijk investeerder die kansen en werk wil creëren voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt en kapitaal wil verstrekken aan projecten en bedrijven die een inclusieve arbeidsmarkt mogelijk maken binnen de bedrijfsvoering, zoals Hutten. Een organisatie waarin alle lagen van de bevolking terug te vinden zijn. Nu en in de toekomst! Daar ga ik voor!