Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek
Header Blog Hutten 1800x600 22 hash36865b83a35fa9da

Hutten en De Orangerie: 25 jaar topevents in het hart van Den Bosch

Wat is de tijd voorbij gevlogen. Dit jaar zijn Hutten en De Orangerie in Den Bosch al 25 jaar aan elkaar verbonden. We verzorgen in de voormalige kloosterkerk het totaalaanbod van eten en drinken en de creatieve en culinaire invulling van feesten en events. Samen met De Orangerie staan we dit jaar stil bij de bijzondere samenwerking.

De Orangerie, vernoemd naar een bloemenzaak die er in het verleden gevestigd was, opende haar deuren in 1991. Een tijdlang stond het karakteristieke rijksmonument uit 1859 in het hart van Den Bosch leeg. De gemeente Den Bosch verkocht het uiteindelijk aan Bosschenaar Jan Karel Konings die het kort daarna aan Roger Schreurs overdroeg. Een jaar later voegde Hutten zich als preferred culinair dienstverlener in de kerk en elf jaar later werd De Orangerie als daglocatie in gebruik genomen. De Orangerie werd onder de vleugels van Hutten omgebouwd tot een multifunctionele eventlocatie met behoud van het oorspronkelijke uiterlijk. We zijn Jan Karel en Roger veel dank verschuldigd. Zij staken hun nek uit om van een rijksmonument een eventlocatie te maken. De transformatie stuitte de lokale gemeenschap in eerste instantie tegen de borst. Voor ons was De Orangerie een geweldige kans. De eerste grote eventlocatie waar wij de gehele catering verzorgden. Deze stap opende veel deuren, zowel regionaal als landelijk.

Orangerie_Den_Bosch_Winter_Wonderland_Hu

Elk event maatwerk
De Orangerie is momenteel ingedeeld in drie zalen. De Orangeriezaal is het paradepaardje. Met een oppervlakte van 700 m2 beschikt deze zaal over een capaciteit van 800 gasten. De andere twee ruimten van De Orangerie worden ingenomen door de Tuin der Lusten en de Jeroen Bosch Zaal, in beide gevallen een verwijzing naar de beroemde Bossche schilder. In deze kleinere zalen is ruimte voor events tot 100 personen. De adembenemende aanblik zorgt op elk event voor de juiste sfeer. De mogelijkheden zijn door de combinatie van het oude karakter, de moderne faciliteiten en onze ervaring als eventorganisator talrijk. Zo zijn de akoestiek en technische ondersteuning van een bijzonder hoog niveau. De multifunctionaliteit van het gebouw geeft ons de ruimte om op elk gewenst event een passend antwoord te geven. De eventmarkt vraagt steeds meer naar maatwerk. Daarom luisteren we naar het verhaal van de klant. Wat willen ze precies bereiken met het event? Welke doelen stellen opdrachtgevers? Op deze wijze komen wij achter de échte bedoeling van het event. Daarna volgt de daadwerkelijke invulling die we van A tot Z verzorgen. Van de belichting tot de culinaire hapjes. Van een spetterend decor tot een walking diner.

Toekomst
In de kwart eeuw dat we culinaire gastheer zijn in De Orangerie, ontvingen we honderdduizenden gasten. Op jaarbasis gaat het om ruim 100 events en 30.000 gasten. De Orangerie heeft zich inmiddels bewezen als toplocatie voor events in de breedste zin van het woord, maar we staan uiteraard niet stil. Daarbij focussen we ons in de toekomst niet alleen op events, maar maken we ook ruimte voor een pop-up foodhal of intieme diners waarbij Hutten de samenwerking zoekt met chef-koks van sterrenrestaurants.

Jubileumjaar
In het jubileumjaar faciliteert De Orangerie in samenwerking met het Theater aan de Parade diverse concerten. Gare du Nord stond in maart van dit jaar geprogrammeerd en in oktober staat Guus Meeuwis twee dagen in De Orangerie. Daarnaast koppelt De Orangerie in dit jubileumjaar het traditionele oudjaarsfeest aan een maatschappelijk doel. Van elk verkocht ticket schenkt De Orangerie 2,50 euro aan het Vicky Brownhuis in 's-Hertogenbosch, het inloophuis voor volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten.

Wil je weten wat De Orangerie voor jou kan betekenen? Bezoek hier de website.