Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek
Header Blog Hutten 1800x600 05 hashb20e40ea5db6e38f

Hutten exploiteert horecalocaties van nieuwe Amphia ziekenhuis

Sinds eind november is het gloednieuwe Amphia ziekenhuis in Breda open. Tegelijkertijd openden restaurant de Markt, espressobar de Molen, met daarbij een winkel, en koffiepunt de Kiosk. De horecaoutlets en de winkel in het ziekenhuis worden geëxploiteerd door Hutten. “Een mooie samenwerking op een prachtige locatie waar we echt kunnen toevoegen met onze vitaliteitspropositie”, vertelt Jan Loeff, directeur Food Care bij Hutten. “We gaan een samenwerking aan voor minimaal tien jaar en dat is een uitstekende basis om ons partnerschap de komende jaren verder uit te bouwen en te verdiepen.”

Het is vier jaar geleden als de wegen van Amphia en Hutten elkaar voor het eerst kruisen. “Toen ontmoette Eric Habraken van Hutten, nu commercieel manager van De Verspillingsfabriek, Yvette van Laanen, Manager Productgroep Hotel en Catering bij Amphia. Dat was tijdens een workshop,” vervolgt Loeff. “Niet lang daarna heb ik kennisgemaakt. De Verspillingsfabriek ging als eerste een samenwerking aan met Amphia. Sinds vorig jaar kunnen zowel patiënten als gasten en medewerkers van het ziekenhuis kiezen voor soep uit de fabriek. Halverwege 2019 volgde de gunning aan Hutten voor het exploiteren van de horecaoutlets, inclusief winkel, op de nieuwe locatie. We kregen onze ruimtes casco opgeleverd en hebben samen met Amphia naar beider tevredenheid de verschillende outlets ingericht. Zowel Amphia als Hutten zijn trots op het uiteindelijke resultaat.” Yvette van Laanen beaamt dit volmondig: “We zijn zeker trots op de nauwe en plezierige samenwerking tussen Amphia en Hutten. De organisaties passen buitengewoon goed bij elkaar. Het gedachtegoed van Hutten sluit nauw aan bij de visie van Amphia: samen gezonder, wel op een lekkere manier, met het individu in de regie en keuze in de w’s: wat eet je, waar eet je, wanneer eet je, waarom eet je (want soms is ongezond troosteten ook heel fijn) en met wie.”

Outlets staan voor vers en gemak
Restaurant de Markt is voor zowel bezoekers als medewerkers toegankelijk. De naam Markt zegt het al, centraal gelegen is dit een plek waar van alles te koop is. Dagelijks staat het team van Hutten klaar voor een gastvrije ontvangst en een verse bereiding ter plekke. Jan Loeff: “Hutten en Amphia hebben een gedeelde ambitie als het gaat om gezondheid en duurzaamheid. We willen bijdragen aan vitale medewerkers en gasten. Wij werken zoveel mogelijk met verse en onbewerkte ingrediënten en serveren onder andere een uitgebreid assortiment aan verse salades. Men kan er terecht voor een vers ontbijtje, smakelijke lunch en een heerlijke avondmaaltijd. En uiteraard tussendoor voor een verse kop koffie of thee met iets lekkers uit onze eigen zorgbakkerij. In de Molen komen een espressobar en winkel samen. De naam is een knipoog naar het adres van Amphia aan de Molengracht en de koffiemolen die verse bonen maalt. Je kunt er onder andere de duurzame, biologische koffie van We Colombian Coffee krijgen, het huismerk van Hutten. In de Molen bevindt zich ook de winkel met een mooi assortiment aan cadeauartikelen, uiterlijke verzorging en een uitgebreid grab ’n go assortiment: verpakte sandwiches, salades, broodjes, snackgroenten en verse sappen. Tot slot is er de Kiosk, het koffiepunt direct naast de hoofdentree. Naast koffie zijn ook daar kleine versnaperingen te krijgen uit onze bakkerij.”

Een fijne plek voor ontspanning
“We zijn nu een kleine week open en de eerste reacties zijn erg positief. Het is voor ons ook altijd een spannend moment. We hebben voor Amphia een nieuw team van meer dan dertig samenwerkers aangenomen voor counter en keuken. Zij hebben uitgebreid kennisgemaakt met ons gedachtengoed en onze hospitality trainingen gevolgd. Ons transitieteam begeleidt het de eerste weken intensief. We hebben er alle vertrouwen in dat we hier iets moois gecreëerd hebben voor zowel bezoekers van het ziekenhuis als de medewerkers. Een plek waar ze echt even kunnen ontspannen.”

Wil je weten hoe Hutten Care & Cure jou kan ontzorgen? Neem dan contact op met Jan Loeff.