Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Hutten in de startblokken voor Innovation Expo 2016

Op 14 april 2016 bruist het op en rond het Amsterdamse IJ van de innovatie. Voor de zesde keer vindt dan de Innovation Expo plaats, een groot evenement dat duizenden bezoekers trekt. Dit jaar staat Innovation Expo in het teken van de Sustainable Urban Delta. Op een uitgestrekt terrein aan het IJ zijn meerdere locaties aan elkaar verbonden. Hutten verzorgt er de catering en ook De Verspillingsfabriek is aanwezig om de bezoekers kennis te laten maken met de soep van 'Barstensvol', gemaakt van reststromen smaakvolle producten.

Bezoekers kunnen op meerdere plekken op het terrein terecht voor heerlijke koffie, verfrissende drankjes en verse, gezonde en smaakvolle producten van ons duurzame huislabel De Guijt. Hutten heeft veel ervaring met de catering op grote publieksevents, zoals Lowlands en North Sea Jazz en gaat er donderdag weer alles aan doen om een bijdrage te leveren aan een dag vol energie. Op de Pitch Plaza Energy & Circular Economy is De Verspillingsfabriek aanwezig om de bezoekers de soep van Barstensvol te laten proeven. Deze nieuwe soep, die binnenkort op de markt komt, wordt gemaakt van reststromen groenten: overrijpe producten die barstensvol smaak zitten. Hutten is de initiatiefnemer van De Verspillingsfabriek, die als doel heeft op grote schaal een antwoord te geven als het gaat om voedselverspilling. Door samen te werken met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt is De Verspillingsfabriek een unieke plek waar onderscheidende producten worden gemaakt.

Innovation Expo
De Innovation Expo is een initiatief van de ministeries van Infrastructuur en Milieu (IenM), Economische Zaken (EZ) en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Het is een veelzijdig netwerk en podium voor innovatie in Nederland. Meer dan 4.000 ondernemers, wetenschappers, beleidsmakers en burgers werken samen aan concrete projecten; over sectorgrenzen heen en publiek-privaat. Zo komen duurzame, slimme en sociale doorbraken tot stand. Sustainable Urban Delta is het thema van de Innovation Expo op donderdag 14 april 2016. Onder deze noemer zijn innovatieve mensen uitgedaagd om antwoorden te geven op de maatschappelijke vragen die er liggen. Denk aan waterbeheer, energie, voedselvoorziening, mobiliteit, logistiek, zorg, life sciences, circulair bouwen, connectiviteit, ict, robotica, personalized medicine, biobased producten, sociale innovaties en natuurvraagstukken. De Innovation Expo is het afsluitende event van de twee jaar durende Innovatie-estafette. Omdat Nederland dit jaar het voorzitterschap heeft van de EU, worden ook veel buitenlandse bezoekers verwacht, onder wie ministers uit verschillende Europese landen.